LIGE NU:

Skagen-restauranter åbner igen efter coronasmitte

Nedlukkede Skagen-restauranter åbner igen efter test af personale, men Skagen ligger fortsat i top i forhold til positive PCR-tests. Turistdirektør giver medier skyld for at være årsag til aflysninger.

Jacobs Bar & Café åbnede tirsdag som den første af fire restauranter i Skagen, der havde lukket som følge af smitteudbrud. Og når Cafe & Restaurant Kokkenes åbner i morgen torsdag er alle fire åbnet igen.


- Restauratørerne har virkelig håndteret det her ansvarligt, mener René Zeeberg, direktør i turistorganisationen Toppen af Danmark.

Samme ros vil han ikke give til en række medier, der ifølge turistdirektøren har portrætteret Skagen og den såkaldte "Hellerup-uge" i sidste uge meget "karikaturagtigt".

- Det har været klassisk Jantelovsagtigt med sejlersko, rosévin og alting vælter rundt, siger Rene Zeeberg og fortæller, at han har fået henvendelser fra hotelejere og restauratører.

- De er blevet ringet op af gæster, der aflyser værelser og bordreservationer.

Høj positivprocent

For nogle dage siden havde Skagen det højeste antal smittede i forhold til PCR-tests i hele landet, og onsdagens smittetal viser, at testcentret i Skagen kun er overgået af testcentret i Klemensker på Bornholm. 

Alligevel mener turistdirektøren ikke, at aflysningerne kan skyldes smittetallet i Skagen efter uge 29-festlighederne.

- Jeg kan ikke bevise, at aflysningerne skyldes mediedækningen, men det er en logisk slutning, at de har set nogle af de overskrifter og træffer deres beslutning derefter, siger René Zeeberg.

Hvis du vil se dagens coronatal, så klik her