LIGE NU:

Skagensmaler præsenteres i Paris

Skagens Kunstmuseer leverer hovedparten af værkerne til stor udstilling næste år med P.S. Krøyer i den franske hovedstad.

Fra den 28. januar til den 25. juli 2021 præsenterer Musée Marmottan Monet i Paris den danske maler P.S. Krøyer (1851-1909) med en eksklusiv særudstilling: Peder Severin Krøyers blå time. 

Udstillingen er den første store retrospektive præsentation af P.S. Krøyers (1851-1909) værker i Frankrig nogensinde. Her vil være fokus på den danske kunstners figur- og landskabsmaleri, hans unikke skandinaviske gengivelse og fortolkning af lys set på baggrund af hans internationale karriere og udstillingsaktivitet i Paris.

Det skriver Skagens Kunstmuseer i en pressemeddelelse.

Strategisk samarbejde

Udstillingen er første resultat af et længerevarende internationalt samarbejde mellem Skagens Kunstmuseer og Musée Marmottan Monet.

 Hendes Majestæt Dronningen har sagt ja til at være protektor for forskningssamarbejdet.

quote For Skagens Kunstmuseer er projektet langt mere end blot et udlån af et større antal Krøyer-værker. Det er et strategisk og langsigtet samarbejde med både nationale og internationale perspektiver.

Lisette Vind Ebbesen, direktør, Skagen Kunstmuseer

 - For Skagens Kunstmuseer er projektet langt mere end blot et udlån af et større antal Krøyer-værker. Det er et strategisk og langsigtet samarbejde med både nationale og internationale perspektiver. Et projekt, som i høj grad er med til at udbrede kendskabet til P.S. Krøyer internationalt. Desuden har det en stor værdi for museet at få franske kunsthistorikere til at kaste et blik udefra på de værker, som vi selv har arbejdet med i mange år. I det hele taget ligger der en stor og blivende værdi i de forskningsrelationer og resultater, som skabes mellem Danmark og Frankrig i denne forbindelse, siger Skagens Kunstmuseers direktør, Lisette Vind Ebbesen.

Forholdsvis ukendt i Paris

Interessen for P.S. Krøyer har altid været stor, og den har affødt et væld af udstillinger og publikationer. Han er overordentlig velrepræsenteret på de danske og flere skandinaviske museer, men også på store udenlandske museer finder man ham repræsenteret.

Men selvom han er kendt langt ud over landets grænser, er han stadig forholdsvis ukendt i Paris.

Den kommende udstilling i Paris tager udgangspunkt i P.S. Krøyers friluftsmalerier fra Skagen, hvor den skandinaviske blå time spiller en fremtrædende rolle.

Hovedværket, Sommeraften på Skagens Sønderstrand, udlånes til udstillingen i Paris.
Hovedværket, Sommeraften på Skagens Sønderstrand, udlånes til udstillingen i Paris.

 "Den Blå Time" er betegnelsen for et specielt naturfænomen, der opstår i skumringen, når der hverken er fuldt dagslys eller helt mørkt. Ved vandet ser man det, som om hav og himmel flyder sammen i ét og får den specielle blå, næsten melankolske farve. Krøyer benyttede det i mange af sine mest berømte værker fra Skagen Sønderstrand.
 
Der er til udstillingen lånt mere end 60 værker nationalt og internationalt – heraf udlånes størstedelen af Skagens Kunstmuseer, der også helt ekstraordinært har besluttet at udlåne hovedværket, Sommeraften på Skagens Sønderstrand, til udstillingen.

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden