Foto: Lars Lyngdahl

05:39

Skoleelev fra Frederikshavn har skrevet et brev til borgmesteren og klaget over kommunens folkeskole

1 af 2

Skoleelev: Vi lærer ikke mere af at gå længere tid i skole

I et åbent brev til den lokale borgmester, skriver en elev fra 7. klasse om kvalerne ved den nye skolereform.

-Hej Birgit. Jeg er en pige fra Nordstjerneskolen, som går i 7. klasse, sådan indleder Marie Elisabeth Jewkes sit åbne brev til borgmesteren i Frederikshavns kommune, Birgit S. Hansen. I brevet, som Kanal Frederikshavn har bragt, kritiserer hun, at de ikke lærer nok af at gå længere tid i skole.

- Mine klassekammerater og jeg oplever vores hverdag temmelig presset. Mange af os har en fritidssport, som vi ønsker at passe så godt som muligt. Men når vi først får fri omkring 15-16 tiden og derudover har lektier, kan vi ikke nå det, skriver Marie Elisabeth Jewkes.

Efter skolereformen er trådt i kraft, oplever Marie Elisabeth Jewkes også, at lærerne ikke længere har nok forberedelsestid.

Mine klassekammerater og jeg oplever vores hverdag temmelig presset.

- Og nu hvor lærerene ikke må arbejde mere end 40 timer om ugen, oplever vi også en meget uforberedt undervisning. Og alle elever ved, at man lærer mere, hvis undervisningen både er sjov, men også forskellig. I mange af vores fag oplever vi ofte en ensartet undervisning f.eks. at vi bare skal arbejde med den samme opgavebog hele tiden, skriver Marie Elisabeth Jewkes i sit åbne brev.

Til sidst i brevet retter hun en appel til borgmesteren. Marie Elisabeth Jewkes ser borgmesteren som den eneste, der kan gøre noget, eftersom lærerne på skolen ikke kan gøre noget.