LIGE NU:

Skoleskibet DANMARK misser store planlagte togter næste år

Skoleskibet DANMARK må ty til alternative sejlplaner på grund af coronavirus.

Besætningen ombord på Skoleskibet DANMARK, der er hjemmehørende i Frederikshavn, må kigge langt efter de planlagte eksotiske togter for næste år, togter der blandt andet skulle have bragt skoleskibet til Caribien, Florida og ikke mindst OL i Tokyo.

Men som en konsekvens af den fortsat udbredte covid-19 smitte, er der truffet beslutning gennemføre alternative sejlplaner og samtidigt aflyse det olympiske rejse til Tokyo.

Med de nuværende rejserestriktioner og uden sikkerhed for at vaccine kan tilvejebringes til besætning og elever inden skibets afgang, vurderes det ikke længere muligt at gennemføre OL togtet til Tokyo på betryggende vis, skriver det maritime uddannelsescenter Martec i en pressemeddelelse.

Skibet vil fortsat gennemføre tre togter i 2021 ud fra alternative og kontrollérbare sejlplaner, som kan justeres, hvis det bliver nødvendigt i forhold til smitte og rejserestriktioner.

Skoleskibet DANMARK er et af Danmarks to skoleskibe. Om bord på Skoleskibet DANMARK uddannes man til ubefaren skibsassistent.

Hvert år tager 80 elever på togt med DANMARK, og 12. marts påmønstrer eleverne skoleskibet, som efter planen sejler til Tenerife den 21. marts.