LIGE NU:

Skraldet bliver ikke hentet i Hjørring, Jammerbugt og Frederikshavn

Skraldestrejken spreder sig. Læs om hele forløbet her.

Først nedlagde skraldemændene i Jammerbugt arbejdet. Derefter fulgte skraldemændene i Frederikshavn. Siden genoptog skraldemændene i Jammerbugt arbejdet igen, men torsdag morgen har de meddelt, at de igen nedlægger arbejdet.

Det samme gør skraldemændene i Hjørring. Alt sammen i sympati med skraldemændene i Frederikshavn. 

- Vi havde et fagligt møde i morges, og derefter valgte de at gå hjem i sympati med Frederikshavn. Jeg opfordrede dem til at gå i arbejde, fordi det er en overenskomststridig konflikt. Det har de ikke lyttet til, siger Freddy Wie Andersen, der er gruppeformand for Transportområdet i 3F Skagerak. 

Skraldemændene i Frederikshavn og Jammerbugt arbejder under virksomheden Remondis A/S, som siden konflikten begyndte ikke har været i dialog med skraldemændene. 

Mærkelig situation

I Hjørring varetages renovationsarbejdet af virksomheden Meldgaard. Men selvom det er et andet firma, så har medarbejderne stadig nedlagt arbejdet i sympati med arbejderne i Frederikshavn. 

- Jeg kan ikke sige præcist, hvorfor det spreder sig, men det drejer sig om sympati. De synes ikke, at det er i orden, at de (Remondis A/S) ikke vil snakke med dem. Det er en mærkelig situation uden dialog, siger Freddy Wie Andersen. 

Han oplyser, at det drejer sig om 13 skraldemænd i Hjørring og 20 i Jammerbugt, der i dag har meddelt, at de ikke møder på arbejde. I Frederikshavn er det 21 skraldemænd, der har nedlagt arbejdet.

På landsplan har syv kommuner indtil videre meldt sig ind i sympati-strejken. Udover de tre nordjyske kommuner gælder det Silkeborg, Slagelse, Næstved og Brøndby. Derudover har skraldemændene, der kører ud fra Nykøbing Falster også nedlagt arbejdet. 

I eftermiddag klokken 14 mødes de to parter i Arbejdsretten i København. Flere af skraldemændene fra Frederikshavn er torsdag taget til København for at være med i Arbejdsretten. Renovationsfirmaet Remondis har efterfølgende inviteret til møde, når parterne er færdige i Arbejdsretten. 

 

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

20210507-155312-L_130Mb

Her kan sygeplejerskernes strejke ramme i Nordjylland

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Til forsiden

Til forsiden