LIGE NU:

Snart student og nu iværksætter

Til sommer bliver Jakob Junker Jeppesen handelsstudent fra iværksætterlinjen på Frederikshavn Handelsgymnasium, og allerede nu er han godt på vej som iværksætter.

I faget innovation har han sammen med sin gruppe udvilket en app, som kan hjælpe folk med epilepsi, og han har nu fået et legat på 25.000 kroner til at videreudvikle projektet.

Siden 2.g har Jakob Junker Jeppesen arbejdet med at udvikle appen til epileptikkere. Han lider selv af epilepsi og fik sit første anfald, da han gik i 1. g., og da han og kammeraterne skulle finde på et projekt i faget innovation lå ideen lige for. Deres projekt skulle hjælpe Jakob.

- Det var bare ligesom om, at den kom med det samme, og så har vi udviklet på den lige siden og er kommet til hvor vi er i dag, fortæller Jakob Junker Jeppesen.

Pårørende får alarm

Mange timer og dage er gået med at udvikle appen som via et smartwatch kan måle stigning i puls og rytmiske bevægelser, som kan indikere et epileptisk anfald. Når appen registrerer et epileptisk anfald sender den en besked til de pårørende med GPS-lokation.

- Der er rigtig mange, som søger et hjælpemiddel, som kan dække nogle af de behov, som de har i hverdagen. Blandt andet den usikkerhed og utryghed, som man har, når man ikke ved om ens pårørende, som har epilepsi, ligger og spræller et sted, siger den unge iværksætter.

Troen på Jakob Junker Jeppesens projekt er så stort, at han har fået et legat på 25.000 kroner fra Fonden for Entreprenørskab til videreudvikle ideen.

- Det her er meget usædvanligt. Eleverne starter med deres små elevvirksomheder ved skoleårets start. Det var så sidste år, og når Jakob og hans gruppe er kommet så langt, så er det usædvanligt, siger lektor og underviser i faget innovation, Kurt Grøn fra Frederikshavn Handelsgymnasium


På markedet om 3 år

Udenfor Frederikshavn er projektet nu så kendt, at den unge frederikshavner modtager støtte og vejledning fra forskellige personer rundt om i Skandinavien til hvordan appen kan realiseres.

- Lige nu er vi gang med at produktudvikle, og vi har fundet ud af, at det er et mere komplekst projekt, end vi regnede med, da vi startede, fordi vi bevæger os indenfor medicinalindustrien, hvor der er en masse lovgivning, som skal på plads, inden vi kan komme på markedet, siger Jakob Junker Jeppesen.

Han håber, at selv at appen er på markedet om 3 år, og udover lovregulering, så kræver det også et større studie og CE-mærkning.

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden