Solouheld ved Strandby: Ville undvige en hare og endte i grøften

Foto: Michael Guldbrandt Brønnum

En undvigemanøvre endte uheldigt for en morgenbilist, der dog slap heldigt fra ulykken. Nordjyllands Politi giver fem gode råd til, hvornår du bør undvige - og hvornår du skal lave være.

De fleste af os reagerer instinktivt, når nogen eller noget pludselig træder ud på vejen foran os - og det er i de fleste tilfælde en god ting.

Men det kan ende galt at lave en pludselig undvigemanøvre - som det gjorde for en bilist tidligt fredag morgen klokken 5.30 på Jernbanegade i Strandby, tæt på Strandby Station.

Bilisten ser pludselig en hare på vejen og vælger instinktivt at vige udenom. Men det får bilen til at slingre, og den vælter rundt og ender i grøften på taget.

- Vi mistænker ikke bilisten for at have kørt for stærkt, men selvom du kun kører det tilladte, kan sådan en undvigemanøvre, hvor du hiver hårdt i rattet, kan godt få bilen til at vælte rundt, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

Bilisten kom ikke noget alvorligt til ved ulykken og blev rutinemæssigt hentet af en ambulance og kørt til Hjørring Sygehus.

Jernbanevej blev ikke spærret i forbindelse med ulykken, og der har ingen påvirkinger været af trafikken.

En bilist slap med skrækken, da han fredag morgen 5.30 endte i grøften efter en undvigemanøvre på Jernbanevej i Strandby.

5 tips til situationer, hvor du skal undvige

  • En undvigemanøvre er ofte en reflekshandling.
  • Forsøg alligevel inden at tænke over, hvordan du vil reagere, hvis du møder en forhindring på vejen.
  • Du skal naturligvis altid undvige, når der er en person eller bil på vejen foran dig.
  • Er der et dyr på vejen, så er en god huskeregel, at hvis dyret er mindre end en stor hund (f.eks. kat, ræv, hare, pindsvin), så skal du fortsætte uændret. Med mindre du kan liste udenom i lav fart. Her skal du ikke forsøge at lave en undvigemanøvre i høj fart.
  • Bilisten bagved dig forventer det ikke og kan resultere i en farlig situation.

Kilde: Vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard

 

Forsiden lige nu