Foto: Per Frank Paulsen

00:32

1 af 2

Storbrand under kontrol, men slukningsarbejde stadig i gang

En større naturbrand sydvest for Råbjerg Mile har raset siden søndag eftermiddag, men er nu under kontrol. Slukningsarbejdet pågår stadig.

Beredskab fra hele Nordjylland og frivillige brandfolk fra Hjørring og Frederikshavn kæmper stadig med flammerne og røgen i Råbjerg Plantage, der ligger mellem Ålbæk og Skiveren, efter en naturbrand brød ud søndag tidlig eftermiddag.

Den store naturbrand i området brød ud klokken 14.16 og er endnu ikke slukket. Slukningsarbejdet har været udfordret af den hårde vind i området. Tidligere blev det oplyst, at dele af branden var ude af kontrol, men nu melder indsatsleder Thomas Dybro, at branden så småt er ved at være under kontrol.

Læs også Brandfolk fra syv stationer sendt til naturbrand

Det betyder ikke, at ilden er slukket, for branden har bredt sig over et større område i Råbjerg Plantage, og der er derfor stadig udsigt til et længere slukningsarbejde. Beredskabet har oprettet en midlertidig kommandocentral, hvorfra de forsøger at skabe et overblik over området, hvor branden hærger.

Thomas Dybro forventer, at slukningsarbejdet vil strække sig ud på natten, og der er stadig fare for, at branden kan sprede sig til andre områder på grund af den stærke vind i området. 

01:04

TV2 Nords journalist, Jeppe Hostrup, fortæller her seneste nyt om naturbranden ved Råbjerg Plantage. Foto: Per Frank Paulsen

Luk video

Råbjergvej afspærret

Beredskabet har skabt brandbælter, som har afskærmet branden fra at brede sig. Terrænet i plantagen er svært fremkommeligt, hvilket besværliggør arbejdet.

Råbjergvej er den vej, der ligger tættest på brandområdet, og vejen er derfor delvist spærret for trafik. Både for at lette arbejdet for Nordjyllands Beredskab og Nordjyllands Politi, der har samlingspunkt på vejen, men også for at sikre, at der ikke er nogen, der kommer for tæt på røgen, som er meget kraftig, og som kan blæse hen over vejen.

Nordjyllands Politi beder alle, der ikke har ærinde i området om at holde sig væk. 

Beredskabsstyrelsen assisterer Nordjyllands Beredskab med at slukke branden. På Twitter oplyser Lars Høg Schou, der er operativ chef for Beredskabsstyrelsen, at de har sendt 14 brandfolk, en autosprøjte, slangegruppe og to tankvogne til at hjælpe med at slukke branden.

01:12 Luk video

  Foto: Per Frank Paulsen