LIGE NU:

Strejken er slut: Fiskerimedarbejdere genoptager arbejdet

Makreldåserne er igen på samlebåndene hos Sæby Fiskeindustri - medarbejderne besluttede tidligt tirsdag morgen at afbryde strejken, der begyndte i torsdags.

Klokken 7.20 tirsdag morgen begyndte produktionsbåndene igen at rulle hos Sæby Fiskeindustri, efter 130 medarbejdere har strejket siden i torsdags.

Det fortæller administrerende direktør Henrik Mikkelsen.

- Vores økonomidirektør havde tirsdag morgen et møde med medarbejderne, hvor de fik lejlighed til at stille nogle spørgsmål. Og derefter besluttede de sig heldigvis for at genoptage arbejdet, siger Henrik Mikkelsen.

Han bekræfter, at det har været et spørgsmål om løn, der fik medarbejderne til at nedlægge arbejdet torsdag i sidste uge i strid med overenskomsten, men ønsker ikke at kommentere yderligere på det.

- Det er noget, vi skal snakke om indbyrdes. Og når vores fællestillidsrepræsentant er tilbage fra ferie om cirka 14 dage, vil vi tage et møde og finde ud af, hvad vi gør herfra, siger Sæby Fiskeindustris direktør.

I alt har strejken kostet virksomheden to dages produktion, men det er ifølge direktøren ikke noget, kunderne kommer til at mærke.

- Normalt kan vi kompensere for sådan noget ved at tære på vores lagerbeholdning, så alle vores kunder skulle gerne have fået deres varer, når denne uge er overstået. Og så forventer vi i øvrigt ikke flere problemer nu. Det er ikke i hverken vores eller medarbejdernes interesse, siger Henrik Mikkelsen til TV2 Nord.