03:20

Når en helt ny teaterkoncert om Frederikshavns udvikling i 1970'erne har premiere sidst i august, er det to bysbørn, der har komponeret og produceret musikken. Koncerten er en udløber af den succesrige teaterkoncert sidste år, som omhandlede byens 200-årige historie.

Teaterkoncert med lokalt musikalsk islæt

Når teaterkoncerten ”Krigen Om Vartegnet” har premiere sidst på måneden, har to frederikshavnske brødre i den grad haft en finger med i spillet. Rasmus og Mathias Madsen Munch har henholdsvis produceret og komponeret musikken til koncerten.

De flyttede begge fra Frederikshavn for over 10 år siden.

Alligevel er brødrene Mathias og Rasmus Madsen Munch for andet år i træk involveret i en større teaterkoncert i deres barndomsby. Sammen med arrangør Jan Michael Madsen og komponist Claus Reenberg står de bag musikken til teaterkoncerten ”Krigen Om Vartegnet,” som sidst på måneden kan opleves ved Krudttårnet i Frederikshavn.

Brødrene Madsen Munch bor begge til dagligt i København, men er opvokset i Frederikshavn. Og de seneste to uger har et sommerhus i Bratten dannet rammen om arbejdet med de sidste musikalske finesser.

- Det er jo det der med at få lov til at ændre nummeret – og hele tiden være åben for, at noget kan ændres. Der er ikke noget, der er ’låst’, forklarer Rasmus Madsen Munch.

Læs også Kom med på den røde løber: Premiere på musicalen Lyset over Skagen

Teaterkoncerten bliver en 70 minutter lang, musikalsk fortælling om Frederikshavns udvikling i 1970’erne. En udvikling, der blandt andet betød, at byens markante vartegn, Krudttårnet, måtte flyttes flere hundrede meter for at give plads til et skibsværft.

- Så det handler en del af fortællingen selvfølgelig om, forklarer Mathias Madsen Munch, der lever af at være komponist og har skrevet en stor del af musikken til ”Krigen Om Vartegnet.”

Ingen af de to brødre var kommet til verden i 1970’erne, hvilket har stillet krav til både research og det musikalske udtryk.

- I 70’erne lavede man musik på en anden måde, fordi der ikke var de samme teknologiske muligheder til rådighed. Så lyden bliver en lille smule mere ’skramlet,’ forklarer Mathias Madsen Munch.

Sidste år var de to brødre også en del af holdet bag en stor teaterkoncert i anledning af Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum. Og dette års teaterkoncert om 1970’erne er en direkte udløber af sidste års succes. Derfor er det også sangerne Jimmi Jørgensen og Caspar Phillipson, der – ligesom ved koncerten sidste år – lægger stemmer til musikken.

”Krigen Om Vartegnet” har premiere ved Krudttårnet i Frederikshavn den 22. august.