LIGE NU:

Teenager til kamp mod kræft

15-årig fra Elling vil indsamle en kvart million kroner til at bekæmpe kræft.

En teenager fra Elling har for alvor fået mod på at samle penge ind til kampen mod kræft. Efter en succesfuld lokal indsamling i vinter, så gør 15-årige Alexander Nielsen her klar til en landsdækkende event. Alt sammen på grund af en barndomsven, der døde af kræft som 13-årig.

- Det er super svært at forholde sig til. Hvordan man skal gribe det an, for det er jo aldrig noget, man har haft inde på livet før at miste en af sine barndomsvenner, fortæller Alexander Nielsen til TV2 Nord, under et besøg på kirkegården i Elling ved barndomsvennens gravsted.

Tilmelding

Tabet af vennen har fået Alexander Nielsen til at kaste sig ind i kampen om at samle penge ind til Børnecancerfonden.

- Frederiks gåpåmod gennem hele hans sygdom har været en kæmpe inspiration for mig. Han så aldrig negativt på det, men så positivt på det. Det har simpelthen motiveret mig til, at det skal også være den samme tilgang, jeg har til tingene, siger Alexander Nielsen.

 

Børnecancerfonden gør en forskel

14. juni står 9-klasseeleven, sammen med voksne hjælpere, for et landsdækkende arrangement, hvor alle kan motionere sammen hver for sig. Man skal blot melde sig til, gå, løbe, rulle eller cykle en selvvalgt distance, og så registrere sin tid online bagefter.

- Jeg så hvilken forskel, at Børnecancerfonden gjorde for Frederik, og det kunne jeg godt tænke mig at støtte, forklarer Alexander Nielsen

Teenageren bliver blandt andet støttet af Allan Bandholm Thomsen fra Hjørring, der hjælper med flere af de praktisk ting.

- Jeg er inspireret af sådan en ung mand, at han kan finde motivationen til at gøre en forskel, påpeger Allan Bandholm Thomsen.

Alexander Nielsen fik for alvor mod på at samle penge ind til børnecancerfonden, efter han i februar arrangerede et lokalt løb for godt 100 deltagere i Elling, der gav 15.000 kroner til kræftramte børn. Denne gang håber han på mindst 20.00 deltagere, og en kvart million indsamlede kroner. 500 har allerede meldt sig til.

- Det er helt overvældende at se, at så mange mennesker har lyst til at støtte op omkring Børnecancerfonden, og det gør mig glad at se, at så mange mennesker har lyst til at støtte mit projekt, siger Alexander Nielsen.

Det koster 50 kroner at deltage og overskuddet går ubeskåret til Børnecancerfonden. Alle tilmelde sig på hjemmesiden sportstiming.dk helt frem til den 14. juni.

 

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

231118 Thisted Bryghus nybyggeri

Thisted Bryghus skal være med i verdens største online ølsmagning med op til 60.000 deltagere

def_thumb,50_percent

play Musikken spiller på vaccinationscentrene

Aron Pálmarsson

Nu er det officielt: Aron Pálmarsson skifter til Aalborg Håndbold

snus

play Op under læben: Snusforbrug er eksploderet i gymnasiet

Til forsiden

Til forsiden