Seneste nyt:

Telefonopkald gjorde Erik paf: 500.000 kroner til psykisk sårbare

Det begyndte som et lille, lokalt projekt i Frederikshavn. Nu skal Erik Holm Sørensens projekt Frisk i Naturen hjælpe psykisk sårbare over hele landet.

Erik Holm Sørensen turde næsten ikke tro det, da Miljøministeriet ringede til ham med en god nyhed.

I røret blev der sagt, at der var sat 500.000 kroner af til at udbrede hans projekt Frisk i Naturen til hele landet. Et projekt, som giver psykisk sårbare oplevelser i det fri.

- Pludselig lå der 500.000 kroner på et sølvfad foran mig. Jeg kunne godt høre, at det ikke var telefonfis – det var den skinbarlige virkelighed, siger en glad Erik Holm Sørensen.

Den 64-årige frederikshavner Erik Holm Sørensen har haft en dag, han aldrig glemmer.

- Almindelige mennesker kan mere, end de tror

Den 64-årige frederikshavner har i seks år arrangeret naturture for psykisk sårbare kvit og frit.

I august kiggede miljøministeren forbi. Onsdag kunne regeringen sammen med Radikale Venstre, SF, Alternativet og Enhedslisten præsentere aftalen, der øremærker en halv million kroner til at udbrede projektet på landsplan.

- Det vigtige at sige med partnerskabet er, at det er en form for fødselshjælper. Vi skal sikre, at Eriks erfaringer bliver bredt ud til resten af landets kommuner, siger miljøminister Lea Wermelin fra Socialdemokratiet.

Målet er at mindst 350 sårbare mennesker skal få glæde af erfaringerne fra Frederikshavn. For Erik Holm Sørensen, der til daglig er førtidspensionist, bliver det ikke meget større.

- Et lille projekt helt oppe i Frederikshavn bliver spottet af Christiansborg. Det fortæller, at almindelige mennesker kan mere, end de tror, siger han.