Seneste nyt:

Tidligere AaB-spiller belønnes med pris

En imponerende fodboldkarriere i blandt andet AaB og Viborg FF har gjort nordjyske Søren Frederiksen fortjent til en særlig pris.

Frederikshavneren Søren Frederiksen får i næste uge overrakt Årets Guld Harald. 

Den nu 49-årige tidligere AaB-spiller belønnes for en lang og flot fodboldkarriere, som han lagde på hylden i 2005. 

Søren Frederiksen blev kendt som lidt af en målmaskine i landets bedste række. Med 139 mål er han den næstmest scorende spillede nogensinde i Superligaen.

- Vi håber, at rigtig mange kommer til Arena Nord tirsdag 26. oktober for at være med til at hylde Søren Frederiksen som Årets Guld Harald, oplyser direktør Per Malmberg, Arena Nord.

Startede i Frederikshavn

Søren Frederiksen startede karrieren i Frederikshavn Forenede Idrætsklubber og debuterede for Viborg i 1990 med et hattrick mod KB. I 1993 blev han solgt til Silkeborg og blev dansk mester med midtjyderne i 1994.

Søren Frederiksen havde dog nok sin største periode i AaB, hvor han i 1997-2000 spillede 122 kampe for AaB, scorede 53 mål og vandt DM-guld i 1999.

Derefter flyttede Søren Frederiksen tilbage til Viborg FF for tredje gang i perioden 2000-2005, hvor han igen opnåede 110 førsteholdskampe og scorede 52 mål. 

Blev træner

Han stoppede sin aktive karriere i Viborg FF i 2005 og førte som træner Skive IK fra Danmarksserien til 1. division. Han har ligeledes være både assistenttræner og cheftræner i Viborg FF.

I dag bor han med sin kone og datter i Viborg, mens sønnen Emil spiller superligafodbold i SønderjyskE, skriver Kanal Frederikshavn.

Det er tredje gang, at Årets Guld Harald uddeles. Prisen er er på 25.000 kroner, sponseret af Spar Nord, og en miniudgave af statuen på Harald Nielsens Plads ved Arena Nord, sponseret af familien Nielsen.

David Nielsen, cheftræner i AGF, modtog prisen i 2019 - se vores indslag fra den dag herunder: