01:45

I dag fik mekanikerelever fra EUC Nord i Frederikshavn sig en noget anderledes undvisning, da en af verdens mest innovative virksomheder indenfor bilbranchen besøgte skolens værksted Video: Anders Ekström

Foto: Anders Ekström

1 af 2

Ud med olieskift: Mekaniker-elever lærte elbilerne at kende

Mekanikerelever på EUC Nord fik torsdag at se, hvordan det er at have en topmoderne el-bil på værksted.

Olie og brændstof har siden forbrændingsmotorens opfindelse været hovedingredienser i enhver mekanikers arbejde, men med elbilens indtog på de danske og nordjyske veje, er det ved at ændre sig.

Derfor gav Tesla, der står bag den allermest populære elbils-model på markedet i øjeblikket, torsdag mekaniker-eleverne på EUC Nord et indblik i, hvordan det er at have en Tesla på værksted.

- Det er en fed oplevelse. Det er jo noget andet en at køre i en gammel smadderkasse, siger Mathias Jensen, der er elev på EUC Nord. 

- Det er sådan en man drømmer om, siger han videre og erkender at den økonomiske formåen ikke rækker længere end til drømmen.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"56335\"}"]

Læs også : Forsøg med selvkørende biler: Nordjylland er med

Han og de andre studerende fik dog fingrene langt med i flere Tesla-modeller og det er ikke hverdagskost på værkstedet. Til gengæld var det en øjenåbner at opleve den markante forskel på benzin- og dieselbiler sammenlignet med el-biler.

- Det eneste, der skal laves service på, det er vandet på batterierne. Det er den eneste væske, der skal skiftes.

Hjertet i enhver Tesla er den store tablet-lignende skærm, der styrer alle funktioner - store som små - i bilen, og det var derfor naturligt, at mekanikerne lagde en stor del af deres energi der. Bagefter var det dog tid til at komme på vejen.

- Det er en speciel bil, og den køber man jo ikke bare som ung mand. Den er lidt vildere end en almindelig Golf, siger Stefan Borup, der var med Mathias Jensen ude og prøve kræfter med bilen.

- Som mekaniker i dag er det meget mere teknologi, end det er mekanik. Der er ikke så meget olie længere, siger han videre. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"54503\"}"]

Læs også : Vejen er snart banet for selvkørende biler i Vesthimmerland