LIGE NU:

Udbud annulleret igen: - De klamphuggere!

For anden gang er et udbud om at renovere statens to miljøskibe blevet annulleret. Dermed mister Jobi Værft i Strandby ordren.

Annulleringen af udbuddet om at renovere de to miljøskibe skaber stor frustration på værftet i Strandby. Det betyder, at Jobi Værft risikerer at gå glip af en omsætning for et tocifret millionbeløb.

- Jeg har aldrig set noget lignende, og jeg håber aldrig, jeg skal udsættes for det igen, siger Jesper Faurholt Jensen, direktør på Jobi Værft.

Den 23. januar fik Jobi Værft besked fra Kammeradvokaten om, at de havde vundet udbuddet om at renovere de to miljøskibe Sif og Frigg. Men mandag var beskeden en helt anden: udbuddet var aflyst på grund af en fejl, begået af Kammeradvokaten.

- Det er helt surrealistisk. Det er ikke virkeligt!

Anden gang udbudsrunde annulleres

Det er anden gang at en udbudsrunde på ombygningen af de to miljøskibe Sif og Frigg bliver annulleret. Med annulleringen af den store ordre går Jobi Værft glip af en omsætning på et tocifret millionbeløb, og der er kun hovedrysten til overs for Kammeradvokaten, der har lavet udbudsmaterialet for Miljøstyrelsen.

- Nu står vi så her, hvor vi har været tildelt kontrakten i 14 dage, og så kommer man bagefter og siger, at på grund af en fejl i udbudsmaterialet fra Kammeradvokaten, jamen så er man nødt til at trække udbudsmaterialet tilbage. Det virker meget amatøragtigt, siger Jesper Fauerholt Jensen.

 

Medlem af folketingets miljøudvalg Bjarne Lausten deler Jobi Værfts frustration.

- Jeg er så rasende gal på Kammeradvokaten, de klamphuggere, der endnu engang har lavet en fejl der går ud over folk som vil arbejde, som på Jobi Værft, der kan lave et godt kvalitetsprodukt!

Han så gerne, at kammeradvokaten betaler de udgifter som værftet har brugt på udbuddet.

- Jeg synes det var bedre at fyre ham, og tage en anden advokat, og så må han afholde de udgifter, som værftindustrien har haft, siger Bjarne Laustsen (S).

Tvivler på nyt udbud

Hos Jobi Værft overvejer direktøren nu om tredje bud på ordren skal være lykkens gang.

- Vi er nødt til lige at have noget betænkningstid og finde ud af hvad vi vil, men det kan da godt være, at vi vælger at bruge vores energi nogle andre steder, for nu har vi brugt meget energi her - uden at få noget ud af det.

TV2 Nord har uden held forsøgt at få en kommentar fra både Miljøstyrelsen og Kammeradvokaten.

def_thumb,50_percent

play 75-årig kvinde glemte at slukke komfuret - nu er hun sigtet

joseph teaser

play Joseph var med til at ansætte nu spionmistænkt: - Det kom som et lyn fra en klar himmel

def_thumb,50_percent

play Stidsholtkvindes hoved kommer på udstilling

150421 Stolpedalsskolen samler skrald

play 2.C fra Stolpedalsskolen samler skrald i naturen: - Man føler, at det er en god gerning

def_thumb,50_percent

play 75-årig kvinde glemte at slukke komfuret - nu er hun sigtet

joseph teaser

play Joseph var med til at ansætte nu spionmistænkt: - Det kom som et lyn fra en klar himmel

def_thumb,50_percent

play Stidsholtkvindes hoved kommer på udstilling

Til forsiden

Til forsiden