LIGE NU:

Ulovligt tag kostede Karl Erik udsigten: Nu koster det kommunen kassen

Frederikshavn Kommune er blevet dømt for at give byggetilladelse til et tag, som stjæler genboens udsigt.

En udsigt til Læsø er nu fortid for Karl Erik Jakobsen. Hans genbo har brugt flere tusinde kroner på et nyt tag, som er godkendt af Frederikshavn Kommune, men dækker for den udsigt Karl Erik Jakobsen var garanteret, da han i sin tid købte sit hus. Kommunen står nu til at miste mange penge, for det er den, der kommer til at betale erstatning til alle sagens parter. 

Karl Erik Jakobsen og hans familie har i 44 år kunnet se helt til Læsø fra deres plads i spisestuen i huset på Vegavej i Frederikshavn, men efter genboens nye tag blev bygget er udsigten væk.

- Det er en træls sag, som ind imellem går ud over både psyken og nattesøvnen, siger Karl Erik Jakobsen.

Familien købte huset, fordi de vidste at udsigten over Kattegat var sikret. I området er der bygget ”i trapper”, og der er et særligt krav om fladt tag, så beboerne hver især giver hinanden udsigt.

Alligevel byggede Karl Erik Jakobsens genbo for fire år siden en højere hældning på sit tag. Karl Erik Jakobsen og en anden beboer lagde sag an mod Frederikshavn Kommune, fordi den havde givet grønt lys for byggeriet. Kommunen er da heller ikke særlig stolt af situationen i dag.

- Det er en rigtig træls sag, og den burde aldrig nogensinde være kommet så langt, siger Anders Brandt Sørensen (S), formand i Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Naboerne fik i starten standset tagbyggeriet, men kommunen gav husejeren lov til at bygge videre. Nu er Frederikshavn Kommune blevet dømt til at anerkende, at man ikke skulle have ladet tagbyggeriet fortsætte.

- Det glæder mig, at retten har afgjort sagen. På den måde kan vi få rettet op på ugerningen, siger Anders Brandt Sørensen.

Dommen faldt for snart et år siden, men naboerne undrer sig over, at der stadig ikke er sket noget med taget på den anden side af vejen.

- Kommunen træder meget vande. Genboen har jo ikke gjort noget som helst siden rettens afgørelse i juni forrige år. Tværtimod har han lavet taget færdig, siger Karl Erik Jakobsen.

For udvalgsformanden er det i orden, at der nu går tid.

- Nu skal der ikke begås flere fejl, så vi er nødt til at gøre det grundigt. Og vi må i hvert fald vente på den nabohøring, der er i gang, siger udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S).

Tagbyggeren forsøger endnu en gang at få byggeriet gjort lovligt. Frederikshavn Kommune kommer formentlig ikke udenom at skulle betale erstatning både til tagbyggeren og til dem, der har mistet udsigten, når sagen er endelig afgjort. En million kroner har været nævnt. Det beløb vil Anders Brandt Sørensen dog hverken be- eller afkræfte.

Se i indslaget, hvor meget genboens tag dækker for Karl Erik Jørgensens udsigt.