Foto: Ezra Shaw/AFP/Ritzau Scanpix

Ung frederikshavner skriver sig ind i ishockeyhistorien

21-årige Joachim Blichfeld fra Frederikshavn debuterede natten til fredag dansk tid i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Der blev skrevet dansk og nordjysk ishockeyhistorie natten til fredag dansk tid, da 21-årige Joachim Blichfeld fra Frederikshavn tog sine første skøjtetag i en NHL-kamp for sin klub San Jose Sharks.

Hjemme i SAP Center i californiske San Jose debuterede Joachim Blichfeld for Sharks i et opgør mod New York Rangers. Dermed blev den frederikshavnske forward den første spiller med fortid i Frederikshavn IK til at spille i verdens bedste ishockeyliga.

Joachim Blichfeld er den 13. dansker i historien, der har fået spilletid i NHL.

Det blev ikke til en debutsejr for Joachim Blichfeld eller Bob Boughner, som har overtaget trænersædet i San Jose Sharks, efter at klubben tidligere i denne uge fyrede Peter DeBoer på grund af skuffende resultater i den seneste tid. New York Rangers vandt nemlig opgøret med 6-3.

Læs også Frederikshavnsk ishockeytalent sikrede topscorertitel i sidste sekund

Anden nordjyde i NHL

Det blev til 11 minutter og 14 sekunder på isen for Blichfeld i debuten, hvor han ikke blev noteret for skud på mål, men til gengæld fik sat to tacklinger ind. I anden periode sendte frederikshavneren et skud afsted, som ramte overliggeren.

San Jose bragte sig foran med 3-2 i begyndelsen af tredje periode, men gæsterne fra New York fik vendt kampen i den sidste havldel af tredje periode. Joachim Blichfeld var på isen, da russiske Artemi Panarin lukkede kampen for Rangers med en scoring til 5-3.

Det er endnu uvist, om der venter Joachim Blichfeld flere NHL-kampe i denne omgang. Frederikshavneren har den seneste tid imponeret i den næstbedste nordamerikanske række, AHL.

Joachim Blichfeld har fået sin ishockeyopdragelse i Frederikshavn IK. Han blev valgt af San Jose Sharks i syvende runde af NHL-draften i 2016, og fik altså tre år efter debut i NHL som den anden nordjyde i historien efter Nikolaj Ehlers, som har spillet i NHL for Winnipeg Jets siden 2015.