To unge frederikshavnere på isen ved VM ishockeysucces

Fredag aften spiller Danmark indledende pulje ved VM U20-kamp i Canada, og her kan to frederikshavnere være med til at sikre Danmark andenpladsen.

 

Det succesrige danske U20-landshold møder i aften Schweiz, og de skal her konkurrereom fjerdepladsen. Med en sejr vil de kunne slutte på andenpladsen i gruppe A.  Det skriver Kanalfrederikshavn.

Med på banen er de to frederikshavnske mænd Joachim Blichfeld og Mathias From på henholdsvis 18 år 19 år.

Torsdag slog holdet Tjekkiet 3-2, og tirsdag fik de lov at give verdensmestrene Finland baghjul. Det er tredje gang det danske U20 landshold spiller sig frem til kvartfinalen ved U20-VM.

Det lykkedes Joachim Blichfeld at score to mål i begge kampe og deruodver kan han prale af en glimrende assist mod Tjekkiet.

- Det er dejligt at være med til at skrive dansk ishockeyhistorie. At slå både Finland og Tjekkiet i gruppespillet er vel ikke sket før, udtaler Joachim Blichfeld til Kanal Frederikshavn.

Til spørgsmålet om, hvor lang de kan nå i turneringen svarer han:

- Vi skal holde benene på jorden. Spiller alle op til vores bedste på samme tid, så kan det her danske hold nå langt, vurderer Joachim Blichfeld.

De to frederikshavnere blev tidligere i år begge draftet til NHL. Chicago Blackhawks valgte Mathias From, som dog stadig spiller i Rögle i Sverige, mens San Jose Sharks snuppede Joachim Blichfeld.