Seneste nyt:

Video: Pukkelhval spottet nord for Frederikshavn

Flere store havdyr har lagt deres vej forbi Nordjylland de sidste par uger, og senest er det altså en stor pukkelhval, der er blevet spottet.

Spækhugger, hvalros og nu pukkelhval - hvad bliver det næste mon?

Tømrer Anders Rasmussen sejler ofte rundt og lystfisker, og det gjorde han også med sin søn, Magnus, torsdag eftermiddag. 

Men dagens sejltur blev noget anderledes end normalt. Her fik de to nemlig æren af at opleve en pukkelhval på helt tæt hold.

En far og søn fik den store oplevelse at møde en pukkelhval ved Bratten nord for Frederikshavn torsdag eftermiddag.

- Jeg og min knejt lå og fiskede efter havørred, og så kom der nogle sejlende i kajak som sagde, at hvis vi ville se noget vildt, så skulle vi sejle hen mod badebroen ved Bratten nord for Frederikshavn, fortæller Anders Rasmussen.

De troede først, det var endnu en spækhugger på grund af den mørke ryg, men da de kom tættere på, bemærkede de de hvide finner og knoppen på ryggen.

- Det var helt vildt. Man kunne se, at mågerne fløj tæt over den, og foran den var der masser af sild. Så kom den lige op med åben mund og spiste sildene, siger Anders Rasmussen.

Stor oplevelse - men også lidt skræmmende

Anders Rasmussen lystfisker ofte i området omkring Bratten, men det er første gang han har mødt et stort havdyr i sin lille jolle.

Og selvom synet af pukkelhvalen var en oplevelse, far og søn sjældent glemmer, så var det da også med ærefrygt, at de sejlede tættere på det store dyr.

- Det er da fedt, at der er begyndt at komme så spændende havdyr på besøg i Nordjylland. Men man føler sig også lidt utryg, når man ligger så blottet i en lille jolle derude. Man vil jo gerne tæt på, og det er fedt, når den har siden til, men når den pludselig vender den der gigantiske mund mod én, så kan man godt blive lidt bange, griner Anders Rasmussen.

Pukkelhvalen er en storhval, som kommer fra Nordatlanten. 

Ifølge lex.dk er pukkelhvalen sidst observeret i indre danske farvande i 2004, og med denne pukkelhvals besøg i det nordjyske, er arten i alt spottet fem gange i Danmark.