Foto: Iben Hedemann

White Hawks-duoen fra Japan: Frederikshavn er en zombie-by

Frederikshavn White Hawks har lige nu to unge japanere skøjtende rundt på deres næstbedste mandskab.

Hediki Nagayama og Shoma Izumi har skrottet alle planer om uddannelse i Japan og forfølger deres hockeydrømme i Danmark, hvor de lige nu spiller for andetholdet i Frederikshavn White Hawks.

- Det er mærkeligt. Det virker, som om man bor i en zombie-by. Det er helt klart et godt sted at udvikle sine evner. Man får en masse erfaring. Det er slet ikke et dårligt sted, siger Hediki Nagayama.

De to 20-årige knægte spillede i Sverige sidste sæson, men fik i år muligheden for at komme til White Hawks. Her er de blevet mødt af en markant mindre hierarkisk kultur end i Japan, hvor alle spillere, der er ældre end en selv, skal kaldes for "Mister".

- Det var et stort kulturchok, da vi første gang kom her til hos holdet. Selvom der er stor afstand mellem folks alder, kalder man ikke hinanden "Mister ". Det er anderledes, siger Hediki Nagayama.

Japanerne skøjter rundt op til 15 gange om ugen, fordi de både træner med hos første- og andetholdet.

- Det gør også meget trætte, men vi kan gode lide det. Vi kan lære meget fra det bedste hold. De er alle sammen ydmyge, så jeg elsker dem virkelig. Jeg er stor fan, siger Hediki Nagayama.

Hediki Nagayama er dog blevet ramt af en knæskade og kan i øjeblikket ikke træne med.

 

00:27

De to er vist ikke ligefrem imponeret over de danske piger. 

Luk video

 

Derfor er det kun Shoma Izumi, der for tiden kan vise sig frem på isen. Og når snakken falder på japernes fremtidsdrømme, er hans lyst til at tale engelsk pludselig tydelig.

- Jeg vil spille i KHL! Det mit mål, lyder det stålfastfra Shoma Izumi.

Det samme gælder for Hediki Nagayama, som også ser sin fremtid i verdens næststørste ishockeyliga, hvor lønningerne er større, end de fleste frederikshavnske ishockeyspillere nogensinde kommer i nærheden af.

- Så vi ser, hvad der sker, men vi prøver vores bedste, slutter de.