Foto: Christian Henriksen

White Hawks-fans langer ud efter ny spiller: - Han lignede en, der spillede sin første kamp

Frederikshavn White Hawks tabte søndagens hjemmekamp mod SønderjyskE og mistede tredjepladsen i Metal Ligaen. Efter kampen langede flere fans ud efter spillere og ledelse.

Frederikshavn White Hawks kan ikke længere selv afgøre, om de skal slutte som treer i grundspillet i Metal Ligaen, efter den nordjyske ishockeyklub tabte søndagens hjemmekamp mod SønderjyskE med 3-2.

White Hawks kom bagud med 2-0 i kampen, inden de fik svaret igen og kom på 2-2. I slutfasen scorede gæsterne fra Vojens dog sejrsmålet, som betyder, at frederikshavnerne blev overhalet af Rødovre Mighty Bulls i kampen om tredjepladsen i tabellen.

Der resterer én runde, og White Hawks skal slå Hvidovre Fighters, mens Rødovre skal sætte point til mod Gentofte Stars, hvis nordjyderne skal sikre sig tredjepladsen.

Efter søndagens nederlag fik frustrationerne frit løb på Facebook, hvor en række White Hawks-fans langede ud efter både spillere og klubbens ledelse. Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Sikke et par profiler fra øverste hylde, vi har fået her inden slutspillet. Heino viste virkelig sit værd... Jesus Christ... Han lignede en, der spillede sin første ishockeykamp, skrev Frederikshavn White Hawks Support på sin Facebook-side.

Læs også Frederikshavn taber til SønderjyskE - mister tredjepladsen til Rødovre

Pilen peger på ledelsen

Begejstringen var altså ikke stor over den præstation, klubbens nye finske center Henri Heino lagde for dagen. Kampen mod SønderjyskE var den 31-årige finnes tredje i White Hawks-trøjen, efter han kom til klubben midt i februar. Rutinerede Heino blev præsenteret som en forstærkning frem mod slutspillet, men i de første tre kampe for den nordjyske klub er det kun blevet til en assist.

- Fuldstændig enig med udtalelsen fra supportsiden. Nye hovedløse handlinger med indkøb af middelmådige udlændinge bare 14 dage før slutspil, skriver Michael Petersen som en kommentar til opslaget fra supportergruppen.

Henri Heino er blot det seneste eksempel på en nyerhvervet spiller, der ikke har ydet det, fansene forventer. Ledelsen i klubben er problemet, mener flere White Hawks-tilhængere.

- Det ligner mere et ledelsesproblem end et trænerproblem. De sidste fem sæsoner har man spyttet så mange millioner i det hold og gang på gang ser man den ene signing efter den anden være helt hen i vejret, skriver Christian Vrønding Christensen i en kommentar på Frederikshavn White Hawks' officielle Facebook-side.

Fans bør bakke spillerne op

Det er dog ikke alle Frederikshavn White Hawks-fans, der er enige i den kritik, supportergruppen søndag udtrykte. Nogle mener i hvert fald, at det er forkert at kritisere spillerne på dette tidspunkt af sæsonen, hvor slutspillet venter lige om hjørnet.

- De gør sgu, hvad de kan - alle mand - men det er ikke noget nyt, at spillerne gør det bedre på isen, hvis de har den 7. mand med. Det har de ikke i øjeblikket på grund af denne type elendige og negative toner, der hele tiden sværmer om holdet og organisationen. Er du en supporter? Så opfør dig som en, skriver Nikolaj Peters.