White Hawks spiller sig op på andenpladsen

Med sejr over Herning Blue Fox torsdag aften rykkede Frederikshavn White Hawks forbi Aalborg Pirates og SønderjyskE i Metalligaen.

Der er fire hold, der er i gang med at stikke af fra resten i toppen af landets bedste ishockeyrække, Metalligaen. Heriblandt de to nordjyske madnskaber, Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

Torsdag aften viste sidstnævnte tænder mod Herning Blus Fox, og med en sejr på 3-1 spillede frederikshavnerne sig op på ligaens andenplads.

Hjemmebanesejren blev grundlagt allerede i første periode. Efter knap 18 minutters spil var det Kristian Jensen, der bragte White Hawks foran, og det skete faktisk på et tidspunkt, hvor nordjyderne var en mand i undertal.

Med bare 15 sekunder tilbage af første periode var det så Cam Spiro, der kunne sørge for, at det blev endnu sjovere for frederikshavnerne at gå til pause, da han bragte holdet foran med 2-0 på et straffeslag.

Anden periode tilhørte gæsterne fra Herning, som efter godt 35 minutter fik reduceret til 2-1. Det var dog den eneste scoring i den periode, og dermed skulle hjemmeholdet i tredje periode køre sejren helt hjem.

Det sidste søm blev dog først slået i kisten med et halvt minut tilbage af opgøret. Det var Jens Henrik Tönjum, der gjorde det til 3-1 efter forarbejde af Cam Spiro.

Dermed er Frederikshavn White Hawks oppe på 39 point, hvilket giver dem en andenplads, efter at de rykkede forbi både Aalborg Piurates og SønderjyskE, som dog begge har spillet en kamp mindre.

Aalborg Pirates spiller fredag aften hjemme mod bundholdet Odense, og med en sejr kan aalborgenserne komme à point med White Hawks.