Arkiv. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

White Hawks tog fuglen på Eagles

Frederikshavn White Hawks storsejrede med 6-1 hjemme mod Herlev Eagles og flyver op på tredjepladsen.

Det er det eneste opgør i dansk ishockey mellem to fugle, eller rettere to hold med fugle som maskot. Frederikshavn White Hawks tog søndag eftermiddag imod Herlev Eagles i Metal Ligaen.

Efter en sløv sæsonstart har frederikshavnerne fået luft under vingerne og har vundet de seneste to kampe i ligaen.

Læs også White Hawks laver tre-årig aftale med Jesper Jensen

Det skulle også vise sig, at White Hawks var friske som en havørn til dagens opgør. Allerede efter små fire minutters spil bragte den tidligere Carolina Hurricanes-spiller, Justin Shugg, frederikshavnerne foran.

I anden periode kom White Hawks ligeledes flyvende fra start. Her var det Mads Larsen, der åbnede ballet med sin scoring til 2-0 i power play efter 2 minutter og 54 sekunders spil af anden periode.

Kort efter var White Hawks’ lettiske back, Kristians Rubins, på pletten, da han sendte pucken i mål til 3-0.

Højt at flyve

Herfra så det svært ud for Herlev Eagles at komme på vingerne igen, men det skulle blive endnu værre for ørnene.

Halvvejs i perioden gjorde Jesper Jensen det til 4-0, og med få minutter tilbage af perioden udbyggede Gorm Nyberg Topholt White Hawks’ føring til 5-0, som også var slutstillingen ved periodens ophør.

Læs også Bumagin fortsætter i White Hawks

I tredje periode var der dog ugler i mosen for White Hawks. Med syv minutter tilbage af kampen reducerede udeholdets Luis Blak Olsen til 5-1. Det viste sig dog at være en enlige svale og med seks et halvt minut tilbage lukkede og slukkede Nikolaj Krag Christensen med sin scoring til 6-1.

Med sejren flyver White Hawks op på andenpladsen i tabellen foran Aalborg og Herning, der falder ned på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

Næste opgave for White Hawks er allerede tirsdag den 13. oktober, hvor de igen skal forsøge at skyde papegøjen mod Herlev Eagles – denne gang på udebane.