White Hawks under pres: Esbjerg har matchbold

Frederikshavn White Hawks tabte fredag aften hjemme med 3-2 til Esbjerg Energy efter forlænget spilletid, og Esbjerg er nu kun en enkelt sejr fra finalen.

2-3 tabte Frederíkshavn White Hawks fredag aften til Esbjerg Energy. Og 2-3 er nordjyderne nu også bagud i kampe i semifinaleserien. Det betyder, at White Hawks er tvunget til at vinde søndag i Esbjerg, hvis de vil bevare håbet om at spille sig i DM-finalen.

2260 tilskuere i Scanel Hockey Arena kunne bruge den første periode på at se gæsterne bringe sig foran to gange. Til gengæld skulle der gå mindre end et minut af anden periode, inden hjemmeholdet svarede igen og bragte sig på 1-2 ved Kristoffer Lauridsen.

Derfra blev det til gengæld målfattigt, og det var først med godt to minutter tilbage af den ordinære spilletid, at White Hawks' Nick Olesen bragte balance i regnskabet og dermed tvang kampen ud i forlængelse.

Her blev det - desværre for hjemmeholdet - Esbjerg Energy, der havde mest succes, da Jared Knight efter godt 61 minutters spil kunne score det forløsende mål, som sikrede Esbjerg sejren og matchbolden i semifinaleserien.

Der spilles bedst af syv kampe, og det betyder, at Esbjerg med en hjemmebanesejr søndag kan spille sig i finalen mod Gentofte Stars.

Frederikshavn White Hawks har dog allerede vundet en gang på udebane i semifinaleserien mod Esbjerg, og kan de gentage den bedrift søndag, holder de liv i finaledrømmen, og kan afgøre serien på hjemmebane i næste uge.