SENESTE NYT:

White Hawks vil afholde europæisk klubturnering

Frederikshavn White Hawks deltager i den kommende sæson i den europæiske klubturnering Continental Cup, og klubben ønsker at en afdeling af turneringen afholdes i Nordjylland.

Det lykkedes i den forgangne sæson ishockeyspillerne fra Frederikshavn White Hawks at vinde klubbens første trofæ i 18 år, da vendelboerne 1. februar vandt Metal Final Four med en 2-0-sejr over Rungsted Seier Capital i finalen.

Dermed sikrede White Hawks sig en billet til Continental Cup, som er den næsthøjest rangerede klubturnering efter Champions Hockey League. Frederikshavnerne har takket ja til at deltage i turneringen, og klubben håber, at de kan blive værter, når de træder ind i turneringen.

Det fremgår af dagsordenen for næste uges møde i Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune. Her søger klubben nemlig om tilskud til at deltage i Continental Cup og til at afholde turneringen i Frederikshavn. White Hawks søger om 50.000 kroner i støtte fra kommunen.

Frederikshavn White Hawks skriver i ansøgningen, at klubben budgetterer med, at det vil koste omkring 100.000 kroner at deltage i Continental Cup, og at det vil koste 75.000 at være værtsklub.

Det er Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), der afgør, om White Hawks bliver Continental Cup-værter.

Vil vise dansk ishockey frem

De indledende runder i Continental Cup afvikles i efteråret. Det ventes, at Frederikshavn først træder ind i tredje runde, som er "semifinalerunden". Her skal vendelboerne dyste mod tre andre europæiske klubber om at sikre sig en plads i Continental Cup-finalen, som spilles i begyndelsen af 2021.

- Vi har selvfølgelig diskuteret frem og tilbage omkring deltagelsen i Continental Cup, da ingen jo ved, hvordan vi kommer ud på den anden side af coronapandemien. Vi har dog vægtet det meget højt at deltage i den europæiske turnering, og vi glæder os rigtig meget til at prøve kræfter med udenlandske modstandere. Vi så jo hvordan SønderjyskE så flot strøg til tops i turneringen i år, og derfor vil vi naturligvis gøre vores til at forsvare den danske sejr i den kommende sæson, sagde White Hawks' direktør Henrik Andersen i sidste uge til klubbens hjemmeside.

Aalborg Pirates får også europæisk modstand i den kommende sæson, da klubben som vinder af grundspillet i Metal Ligaen blev tildelt en plads i Champions Hockey League. Der blev ikke kåret nogen dansk mester i 2020, da slutspillet blev aflyst på grund af coronapandemien.

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

25_seconds

play Lun efterårsdag ender med solskin mange steder

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Til forsiden

Til forsiden