TV2 Nord fejrer, sammen med vores samarbejdspartnere, friheden den 4. maj. Her er det nemlig 76 år siden at frihedsbudskabet lød på BBC. Danmark var atter frit.

På grund af corona-situationen bliver Frihedsfesten uden publikum. I stedet bliver det hele transmiteret her på tv2nord.dk, på Salto samt på Facebook.

Artikler og webdoks om krigen og befrielsen

Besættelsen var en barsk tid hvor danskerne fik taget deres land fra sig. Landet og indbyggerne mistede deres frihed - og nogle mistede livet. Andre kæmpede mod værnemagten, så vi kunne genvinde vores frihed og i dag lever vi alle i et frit land med minder og historier fra den tid, vi aldrig glemmer og som vi håber aldrig vil gentage sig.

Herunder finder du interessante, gruopvækkende og læseværdig fortællinger i ord og billeder - så du kan bruge lige præcis den tid, du har brug for, for at komme igennem hele historien.

quote I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark har overgivet sig."

Frihedsbudskabet på BBC 4. maj 1945

Programmer og serier

Besættelsen er veldokumenteret i ord og billeder og det bliver aldrig irrelevant at fortælle de historier, der knytter sig til den tid - og til de personer, der levede i den tid, der døde i den tid eller som lever i dag - med minder om andre, der spillede en rolle i den kamp, der endte med befrielsen af Danmark i maj 1945.