LIGE NU:

Aalborg Karneval får politisk besøg: Rasmus Paludan har meldt sin ankomst

Politiet er klar til at beskytte lederen af Stram Kurs, når han lørdag vil deltage i karnevallet i Aalborg.

Karnevallet i Aalborg er Nordeuropas største med op mod 80.000 besøgende, og nu har lederen af Stram Kurs Rasmus Paludan på sin Facebook-side annonceret, at han har tænkt sig at deltage i herlighederne.

Han er i Nordjylland i disse dage og deltager torsdag i Naturmødet i Hirtshals. Rasmus Paludan er oftest flankeret af et massivt politiopbud ved offentlige arrangementer, og det vil der også være brug for under karnevallet på lørdag.

Aalborg Karneval vil ikke udtale sig om, hvorvidt udmeldingen fra Rasmus Paludans side giver anledning til bekymring i forhold til sikkerheden under karnevallet. Men Nordjyllands Politi fortæller til TV2 Nord, at man vil køre en særlig beskyttelse af partilederen - ligesom når han deltager i andre arrangementer.

- Vi har ingen mening. Alle skal kunne være der, hvor de har lyst til at være. Det gælder også Ramus Paludan, siger Ole Kristensen, chef for det operative center ved Nordjyllands Politi.

Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Socialdemokratiet) har dog en helt særlig plan for, hvordan han vil håndtere besøget.

På sin Facebook-side opfordrer han karnevalsgæsterne til at drukne ham i kærlighed og vise, hvad næstekærlighed er. Og måske vil det ligefrem få ham til at blive i godt humør og sige noget sødt til de mange deltagere i kærlighedens store fest i Aalborg, skriver borgmesteren.