00:31

Hjørrings socialdemokratiske borgmester Arne Boelt går nu imod partitoppen, når det gælder de penge som stat og kommuner tilsammen bruger på konsulenter årligt.

Arne Boelt går imod partitoppen

Hjørrings socialdemokratiske borgmester Arne Boelt går nu imod partitoppen, når det gælder de penge som stat og kommuner tilsammen bruger på konsulenter årligt.

Det er sammen med en række andre S-borgmestre at han sår tvivl om partiets økonomiske plan for at få råd til kernevelfærd. Partiet vil spare tre milliarder kroner på konsulenter. f

Men ifølge Arne Boelt bruger de nordjyske kommuner kun eksterne konsulenter, når det er aller højst nødvendigt.

- Jeg synes, det er et slag under bæltestedet, der kommer til os herude, der går og sparer og spinker hver eneste dag, og vores borgere er skide utilfredse, så skal man have sådan en historie ud, at vi bare kan spare på nogle konsulenter. Det er helt vildt. Og jeg stiller gerne op og får det hele gennemgået, så man kan se, hvad vi bruger konsulenter til. Der hvor vi bruger konsulenter, det er der, det er nødvendigt, og der hvor Folketinget kræver det, siger Arne Boelt (Socialdemokratiet).

00:19

- Vi er meget sårbare i kommunerne. I forhold til hvad vi har været igennem med besparelser de sidste seks-syv år. Vores borgere har oplevet lukning af det ene og det andet. Og skal der være nærhed over det hele og så bagefter kommer de og siger vi bare skal spare på konsulenter. Stop det! Jeg bliver virkelig vred, lyder det fra Arne Boelt.

Luk video

Senest har Hjørring Kommune bestilt konsulenter til at se på tildelingsmodeller for kommunens skoler. For der har gennem de seneste år været stor utilfredshed blandt skolebestyrelser i forhold til måden, hvorpå de såkaldte byskoler og landskoler får tildelt penge.

Reaktioner, der kommer i kølvandet på mange besparelser og skolelukninger i Hjørring Kommune.

- Nu har vi bedt konsulenter i Kommunernes Landsforening om at kigge på, om vi har regnet forkert, forklarer Arne Boelt.

Og understreger, at Hjørring Kommune kun bruger konsulenter i det omfang, det er nødvendigt for eksempel i tilfælde, hvor loven kræver, at der udarbejdes en uvildig undersøgelse.

01:29

Arne Boelt forklarer TV2 Nords reporter om hvad kommunen senest har brugt konsulenter til - og hvorfor

Luk video

Han kalder det et ”nyrestød” fra Socialdemokratiets top, når der kommer udmeldinger om, at kommunerne bare kan spare på konsulenter.

- Jeg bliver virkelig vred. Og jeg ved, at der er mange menige socialdemokrater, der har det på samme måde. Jeg synes det er nyrestød – hold op med sådan noget, få det væk, lyder det fra Hjørrings socialdemokratiske borgmester direkte henvendt til hans eget partis top.

- Der skal ikke findes penge ude i kommunerne, fastslår Hjørrings borgmester, som får opbakning fra Frederikshavns socialdemokratiske borgmester Birgit S. Hansen.

00:08

- Det er et nyrestød fra den socialdemokratiske top, mener Arne Boelt om udspillet om, at kommunerne skal spare på konsulentudgifterne

Luk video