Bjarne Laustsen - her fotograferet dagen efter Folketingsvalget i 2015 - er blevet genvalgt som Socialdemokratiets folketingskandidat i Frederikshavn-kredsen.

Bjarne Laustsen genvalgt som folketingskandidat

Folketingsveteranen er genvalgt som kandidat for Socialdemokratiet i Frederikshavn-kredsen.

Der er under 80 dage til at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal have trykket på valgknappen og udskrevet folketingsvalg.

Politiske eksperter og kommentatorer peger efterhånden alle på at valget bliver den 26. maj - samme dag som der er valg til Europaparlamentet. Men kun en person ved med sikkerhed, hvornår det bliver. Og det er altså statsministeren.

Og mens vi alle venter i spænding på at Lars Løkke Rasmussen vil fortælle, at han har været ved dronningen med beskeden om, at han ønsker at afholde valg, forbereder de politiske partier sig. Valgkampen er for længst gået i gang og både regeringspartierne med opbakning fra Dansk Folkeparti og oppositionen fremlægger planer og visioner for den politik, de mener skal føres efter et valg.

Ved du, hvem du skal stemme på, når valget kommer?
Vores kandidattest kan måske give dig svaret.

Partierne er også i fuld gang med at sætte det hold, der skal fremgå af stemmesedlerne på valgdagen og Socialdemokratiet blev lørdag en kandidat rigere.

I Frederikshavn-kredsen blev det - ikke overraskende - Bjarne Laustsen, der modtog genvalg. Den nordjyske MF'er har siddet i Folketinget uafbrudt siden 1998 hvor statsministeren hed Poul Nyrup Rasmussen og den 65-årige politiker har altså mod på en periode mere.

Laustsens Venstre-modstander i Frederikshavn-kredsen hedder Henrik Buchhave. Hvordan de to kandidater forholder sig til en række politiske spørgsmål kan du se mere om herunder.