LIGE NU:

De her politikere er nordjyderne mest og mindst enige med

Mere end én million danskere har taget TV2's valgtest, som skal hjælpe danskerne med at sætte deres kryds på onsdag.

Nu er der kun fire dage til, at valgstederne åbner, og danskerne kan få lov at sætte deres kryds, når der er valg til Folketinget onsdag den 5. juni.

I løbet af valgkampen har det på TV2 Nords hjemmeside været muligt at blive hjulpet på vej til at sætte krydset med vores valgtest, der er blevet til i et samarbejde mellem TV2 Regionerne og TV2. 

Indtil videre har mere end én million danskere benyttet sig af testen, og nu kan TV2 Nord afsløre, hvilke politikere nordjyderne er mest enige og uenige med. 

På toppen af listen ligger Anne Honoré Østergaard (V), som 20.644 danskere er mest enig med. 

- Det er helt vildt. Det havde jeg ikke regnet med. Da i (TV2 Nord red.) ringede, var jeg bange for, at jeg var den, danskerne var mindst enig med, og så ville jeg være blevet rigtig ked af det. Det giver noget ny energi, når man ikke får sovet så meget for tiden, siger Anne Honoré Østergaard.

Anne Honoré Østergaard (V) om, hvorfor flest nordjyder er mest enige med hende.

Anne Honoré Østergaard er opstillet i Mariagerfjord-Kredsen, arbejder som adjunkt på Professionshøjskolen UCN i Aalborg og er byrådsmedlem i Aalborg Kommune. Hun går til valg på mere velfærd, mindre bureakrati, bedre klima og miljø samt at få flere unge i job eller uddannelse. 

- Nu er jeg en af dem, der har erhvervserfaring, og jeg har været meget rundt. De synspunkter er det, jeg lader skinne igennem i min test. Jeg har ikke tænkt taktisk med valgtesten, jeg har bare svaret. Så det er fantastisk, at jeg har ramt noget. Jeg tror generelt bare, jeg er meget i øjenhøjde med nordjyderne, siger Anne Honoré Østergaard.

En borgerlig vagthund

I den modsatte ende af listen finder vi den kandidat, som flest nordjyder er mest uenig med. Her er der tale om Martin Madsen, der stiller op for Liberal Alliance.

- Jeg havde også regnet med, at mange nordjyder ville være uenig med mig. Den her valgkamp har handlet rigtig meget om, at vi skal bruge penge på velfærd. Vi skal gøre velfærdskagen større. Jeg fokuserer i mine svar på, hvordan vi kan gøre hele samfundskagen større. Jeg fokuserer på, hvordan vi kan tjene penge og knap så meget på, hvordan vi bruger dem, siger Martin Madsen. 

Martin Madsen (LA) om, hvorfor flest nordjyder er mest uenig med ham. 

Martin Madsen stiller op i Thisted-Kredsen og arbejder til daglig som adjunkt på EUC Nordvest. Hans mærkesager er mere personlig frihed, mindre skat og en stram rets- og flygtningepolitik. 

- Jeg ser mig selv som en borgerlig vagthund, der gør af de andre, når de vil bruge penge, der ikke er i kassen. Det nemmeste i politik er at sige, at der skal bruges flere penge. Det er den samme mentalitet, et fire-årigt barn har, når det er nede hos købmanden og vil have slik. Men der vil jeg være den voksne, der siger, at der også skal kartofler og grøntsager på bordet, siger Martin Madsen.

- Vi skal have snakket om, hvordan vi tjener penge i samfundet, og så kan vi snakke om, hvordan vi skal bruge dem.

Er du stadig i tvivl om, hvor du skal sætte krydset til folketingsvalget på onsdag, kan du stadig nå at finde TV2 Nords valgtest på linket her

De her politikere er nordjyderne mest enige og mest uenige med.