LIGE NU:

Venstre i Aalborg har fundet afløser for Søren Gade

Bestyrelsen i Venstre Aalborgs Kreds Vest har udpeget Ole Friis som sin folketingskandidat, og han vil sandsynligvis blive officielt udpeget i december.

 
 
Foto: Ole Friis

Efter lang tids søgen har Venstres Kreds Vest i Aalborg øjensynligt fundet sin afløser for Søren Gade (V), der forlader Folketinget og i stedet vil stille op til Europa-Parlamentsvalget. 

Valget er faldet på 70-årige Ole Friis, der er næstformand i kommuneforeningens bestyrelse i Aalborg og stillede op til byrådet i Aalborg Kommune ved kommunalvalget i 2017 uden at blive valgt ind. 

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg har været organisationsmand i mange år og brænder for politik og partiet Venstre, siger Ole Friis. 

Venstremanden er blevet indstillet som kredsens folketingskandidat af bestyrelsen, men han bliver først officielt valgt ved kredsforeningens opstillingsmøde den 13. december. 

- Jeg er blevet foreslået og er indtil videre den eneste opstillede. Jeg mener, at jeg kan tilføre Venstre noget helt særligt med den erfaring, jeg har, siger Ole Friis. 

Politikeren er i dag pensioneret, men har arbejdet det meste af sit liv som folkeskolelærer og har været formand for lokalrådet i Aalborg Øst og for Lejerbo. 

Han overtager pladsen hos Venstre Aalborgs Kreds Vest fra Søren Gade, der ved sidste folketingsvalg fik 29.000 stemmer. 

- Det bliver rigtig svært at overtage efter Søren Gade, men jeg tager kampen op og klør på med de evner, jeg nu har. Vi skal helst bevare de fire mandater, vi har i Nordjylland, og der vil jeg gerne være en del af holdet, der kæmper for det, og så må vi se, siger Ole Friis. 

Venstres kreds i Aalborg Vest har i længere tid kæmpet med at finde en ny kandidat, og store profiler som Inger Støjberg og Bertel Haarder har undervejs været på tale. 

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

Nordjyllands beredskab brand 112 genrebillede

Tændt opvaskemaskine startede brand i villa

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

Til forsiden

Til forsiden