Murerlærlinge hjælper Kjeld ved fyret

Kjeld Pedersen giver murerlærlingen Mukhtar Mohamed gode råd. Foto: Hans-Christian Lauritzen

På Tech College i Aalborg mangler fire murere en læreplads. Derfor har Kjeld Pedersen inviteret til til Rubjerg Knude Fyr. Her skal de hjælpe ham med at mure de fire store huller i fyrets vægge til igen.

Mukhtar Mohamed er i skolepraktik som murer på Tech College i Aalborg. Han er en af fire på murerlinjen, som ikke har en læreplads.

- Det går godt. Jeg kan lære mange ting her, siger Mukhtar Mohamed.

00:24 Luk video

Mandag er han sammen med kammeraterne inviteret ud til Rubjerg Knude Fyr for at hjælpe Kjeld Pedersen med at mure de fire store huller i fyrets vægge til igen.

- Jeg synes, det er godt for sådan nogle unge mennesker, at komme ud og få en fornemmelse af hvordan vind og vejr er, i stedet for at gå inde på skolen, for det er ikke sådan murerfaget er, siger Kjeld Pedersen.

Vejret viser sig i dag fra sin mere barske side, og der er rigelig med frisk luft til Mukhtar og de andre murerlærlige.

- Arbejdet er godt, men det er koldt, siger Mukhtar Mohamed, som er i gang med at mure hullet til på den side af fyret, hvor vinden er kraftigst.

02:47

Internationale medier havde fokus på Rubjerg Knude, da fyret rullede 70 meter i tirsdags.

Luk video

Gode råd fra Kjeld

Den erfarne murer deler ud af sin erfaring til de unge lærlinge.

- Det er nemmere, hvis du ikke putter så meget mørtel på, siger han henvendt til Mukhtar Mohamed, som er i gang med at sætte murersten i bunden af hullet i væggen.

Mukhtar Mohamed lytter til den gamle murermester og forsøger sig igen. Men snart lyder det igen fra murermesteren fra Lønstrup:

- Jeg tror, at du skal lade være med at komme så meget mørtel på.

Hullerne i væggene i fyret skal mures til, så fyret kan blive kalket hvidt, så det står flot, når der er officiel indvielse lørdag den 16. november.

De 90 centimeter tykke mure var massive, men så solide bliver de ikke igen.

- Vi kan nok ikke lave det i samme kvalitet, og det vil vi heller ikke, for det skal være nemt for dem, som skal flytte det om 30 år. Det skal ikke stå i 120 år igen, siger Kjeld Pedersen.

Mukhtar Mohamed skal mure et af de fire store huller i væggen op igen. Foto: Hans-Christian Lauritzen

 

Forsiden lige nu