LIGE NU:

Efterladte kræver 8,5 millioner i erstatning

De efterladte til ofrene i tragiske fyrværkeri-ulykker har stillet krav om erstatning på 8,5 millioner kroner

De efterladte til ofrene i de to tragiske fyrværkeri-ulykker, der fandt sted i Hobro-området nytårsnat 2014, har i forbindelse med opstarten af retssagen mod to mænd, der menes at stå bag de ulovlige chrysantemumbomber, der var årsag til tre mænd mistede livet, stiller nu krav om erstatning.

Der er et erstatningkrav fra de efterladte til hver af de tre ofre. Erstatningskravet løber samlet op i 8,5 millioner kroner.

Dommeren besluttede tidligere mandag, at udskyde sagerne om erstatninskravene, da der blot er sat halvanden dag af i Retten i Aalborg til at behandle straffesagen mod de to tiltalte.

Sagen der mandag og tirsdag udrulles ved Retten i Aalborg handler om to fyrværkeriulykker i Himmerland, der nytårsaften 2014 kostede tre personer livet.

Ulykkerne fandt sted kort før og kort efter midnat den 31. december i henholdsvis Assens ved Mariager og Skjellerup ved Hobro. Ved den første af de to ulykker mistede en 37-årig familiefar livet mens det ved den anden ulykke var to mænd på henholdsvis 24 og 25 år der mistede livet. Ved samme ulykke blev yderligere to personer kvæstet. Det er den ene af disse personer, der mandag har vidnet i Retten i Aalborg.

1. januar om aftenen blev to personer anholdt og sigtet i sagen. Det er de to, der nu sidder på anklagebænken i Aalborg.