Forsvarer: Klient har ikke vejledt om brug af bomber

00:49

TV2 Nord-reporter Robert Bedsted opsummerer anklager og forsvarernes procedurer i fyrværkerisag.

Dommen i fyrværkerisag falder tirsdag eftermiddag.

1 af 2

Anklager og forsvarer gik til angreb på hinandens procedureargumenter i fyrværkerisag fra Hobro. Dommeren forventer at afsige dom ved 14-tiden

Det gik stærkt, da forsvarere og anklager afleverede deres afsluttende kommentarer i sagen om den fatale fyrværkeriulykke fra Hobro-egnen, der kostede tre mænd livet. Det beskriver TV2 Nords reporter, Robert Bedsted, fra Retten i Aalborg. 

Anklageren kommenterede forsvarerens udsagn om, at der ikke blev fundet bomber hjemme hos den hovedtiltalte. Han blev anholdt om aftenen et døgn efter ulykken, og på daværende tidspunkt vidste han godt, at ulykkerne havde fundet sted. Han havde med andre ord masser af tid til at fjerne bomberne fra sin adresse, mente anklageren. 

Det, mente forsvareren, var søgt, for der er ikke ført bevis for, at tiltalte har fjernet noget fra adressen, lød hans modargument. 

Forsvareren mente, at tiltalte har givet den nødvendige vejledning, da den hovedtiltalte overdrog bomberne. Derfor er der tale om skærmende omstændigheder. 

Anklageren derimod mente, at der ikke blev vejledt, og at det iøvrigt var fordi, de dræbte fejlantændte bomberne, at det endte så galt, som det gjorde. 

Som modargument hævdede forsvareren for den hovedtiltalte, at der ikke er fundet DNA fra hans klient på nogle af bomberne. 

Det er der en enkel forklaring på, mente anklageren. Der er nemlig ikke undersøgt for DNA på bomberne, så det er ganske naturligt, forklarede anklager Karina Schou.

Forsvareren understregede retur, at det ikke er hans klients skyld, at der ikke er lavet DNA-test. Og forsvareren mente ikke, at hans klient kan gøres ansvarlig.

Anklageren mente, at det er bevist, at tiltalte havde forsæt til at sælge bomberne, og dermed er han ansvarlig. 

Der er nu pause i sagen. Dommeren forventer at træffe en afgørelse i sagen ved 14-tiden i eftermiddag. 

Anklager lægger op til bødestraf til den medtiltalte, det er forsvarer enig i. 

Den hovedtiltalte kræves dømt for uagtsomt manddrab, legemsbeskadigelse og i kådhed at have erhvervet, opbevaret og overdraget fyrværkeri uden tilladelse. 

Den hovedtiltaltes forsvarer mener, at straffen ikke skal overstige de 30 dage, han allerede har siddet i varetægtsfængsel. 

Forsiden lige nu