LIGE NU:

Fyrværkeriulykke: - Jeg tror ikke min bror vidste, det var så farligt

En ulovlig krysantemumbombe ændrede alt for Rasmus Lau Nielsen. Han mistede sin bror i en alvorlig fyrværkeriulykke i Mariager.

Lillebror til Rasmus Lau Nielsen havde købt en krysantemumbombe ulovligt for at gøre aften ekstra festlig. Men i stedet endte aften langt fra festlig. Mikkel Lau Nielsen omkom, da krysantemumbomben gik af. 

- Det er som at køre i en rutsjebane, når jeg tænker på min bror. Jeg bliver glad for alle de minder, vi har oplevet sammen – men samtidig får jeg en bølge over mig, der minder mig om, at jeg ikke får lov til at opleve det igen. Det gør ondt at blive mindet om, fortæller Rasmus Lau Nielsen til TV2. 

Krysantemumbomber

Mikkel Lau Nielsen var den ene af de tre mænd, der omkom i ulykker med ulovlige krysantemumbomber i Hobro området. 

- Jeg tror ikke min bror vidste, det var så farligt. Havde jeg vidst, hvad det var for noget, havde jeg gjort alt i min magt for at tale ham fra det, fortæller Rasmus Lau Nielsen.

Siden ulykkerne blev en mand varetægtsfængslet og anholdt for at stå bag salget af det ulovlige fyrværkeri. 

- Personligt tænker jeg, at dem, der sælger det, gør det, fordi de ikke ved bedre. Hvis de vidste, hvad der sker, når det så går galt, så tror jeg ikke, de ville gøre det. Det spor, det trækker, når det går galt, går ikke bare ud over en. Det er rigtig mange mennesker, det rammer, som ikke har noget med det at gøre, siger Rasmus Lau Nielsen til TV2.

Se mere i aften i Nordjylland LIVE klokken 19.30 og på Station 2 klokken 20.50 på TV2.