Seneste nyt:

132 elever på Muldbjergskolen er testet positiv for corona

Alle elever i 0.-5. klasse på Muldbjergskolen i Hjørring er sendt hjem efter udbredt coronasmitte på skolen.

Fra i morgen vil elever fra 0.-5. klasse på Muldbjergskolen ikke skulle møde ind til fysisk undervisning.

Det sker, efter Styrelsen for Patientsikkerhed mandag har givet byrådet i Hjørring Kommune påbud om en midlertidig nedlukning af 0.-5. klasse på Muldbjergskolen.

- I hele den her epidemitid er vi sluppet helt igennem, men nu er det så pludselig blevet vores tur, og det er trælst, siger Mads Bech, der er skoledistriktsleder på Muldbjergskolen. 

Nedlukningen er nødvendig, efter Styrelsen for Patientsikkerhed har erfaret udbredt coronasmitte på skolen, hvor i alt 132 elever og personale er testet positive. Smitten er primært accelereret hos de yngste elever. 

- 90 procent af de smittede går i 0.-5. klasse, og det er jo også dem, der ikke er vaccineret. Men jeg frygter da, at smitten kan sprede sig, siger skoledistriktslederen og fortsætter:

- Men vi har levet op til alle de retningslinjer, vi er blevet anvist, så vi kan ikke rigtig gøre mere, siger Mads Bech.

Påbuddet er gældende i syv dage fra 7. december 2021 til 13. december 2021.

Skolen er fortsat åben for almindelig undervisning for eleverne i 6. – 9. klasse, mens eleverne i 0.-5. klasse bliver tilbudt nødundervisning i form af fjernundervisning.