Foto: Martin Bekhøi

175.000 kroner til udstilling: Kraniekulte og menneskeofringer

En udstilling kaldet Dødens Teater, på Vendsyssel Historiske Museum har modtaget 175.000 kroner fra fonde til udstillingen.

Menneskeofringer, moselig og kranier er nogle af de ting, man kan lære om, når Vendsyssels Historiske Museum åbner for deres udstilling "Dødens Teater" til efteråret.

Udstillingen, der har knaogler fra 60 ofrede mennesker, er en kostelig affære. Derfor vækker det glæde, at udstillingen har fået bevilliget henholdsvis 100.000 kroner og 75.000 kroner fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

- Udstillingens dramatiske scenografi er dyr at etablere og kræver et højt sikkerhedsniveau, som er omkostningskrævende. Derfor betyder det rigtig meget for muligheden for at realisere udstillingen, at to af landets store fonde så rundhåndet har bevilget midler til udstillingen. Sammen med en tidligere bevilling fra Spar Nord Fonden kan vi nu for alvor gå i gang med planlægningen af udstillingen, siger museumsdirektør Anne Dorthe Holm i en pressemeddelelse.

Udstillingen iscenesætter menneskeofringerne, kraniekulten og de ritualer de indgik i jernalderens samfund.

Vendsyssel Historiske Museum modtog i 2019 forsknings støtte fra Kulturministeriets Forskningsudvalgt på 576.000 kroner til det forskningsprojekt, der har været forud for udstillingen.

Læs også Dødens Teater: Ny makaber udstilling på vej i Nordjylland