LIGE NU:

40 millioner statskroner til kystsikring: - Det er langt fra nok!

En ny statslig pulje på 40 millioner er afsat til kystsikring, og den pulje håber Hjørring Kommune at få del i. Det nye initiativ er dog langt fra nok, lyder det fra grundejerne.

Hjørring Kommune håber, at en stor del af den statslige pose penge kan gå til at sikre kommunens kystlinje. Pengene skal efter planen blandt andet bruges til blød kystsikring ved Lønstrup, hvor man vil sandfordre.

Endnu en del af klitten ved Lønstrup styrtede i havet tirsdag aften, men nu kan der altså være hjælp på vej fra den nye kystsikringspulje på 40 millioner kroner.

- Det er vores forventning, at vi får en væsentlig del af de her penge, siger Søren Smalbro (Venstre), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i kommunen.

Som at gøre i bukserne

Hjørring Kommune er i en kystanalyse fremhævet som den mest erosionstruede i Danmark, og det endnu ukendte beløb skal formentlig bruges til blød kystsikring ved Lønstrup i form af sandfordring. En løsning med mere sand skaber dog ikke glæde hos grundejerne i Lønstrup.

- Det er simpelthen som at gøre noget i bukserne. Det forsvinder hurtigt igen, siger Jørgen Hedegaard Madsen, der er en af de frustrerede grundejere i Lønstrup.

Hvis ikke I kan få det højeste ønske opfyldt, er det her så ikke et kompromis?

- Det er ikke et kompromis, det er en nulløsning, siger Jørgen Hedegaard Madsen.

Grundejerne ønsker sig en hård kystsikring, men da noget af området ved Lønstrup er Natura 2000-beskyttet, kræver det en dispensation fra EU, og Hjørring Kommune har allerede haft kontakt til med det europæiske embedsværk uden den store succes.

En klintfodssikring og en bølgebryder beskytter Lønstrup by, men indtil videre må grundejerne længere sydpå nøjes med sand.

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

corona

Se hvordan smitten er i din kommune: Nordjylland holder sig på lavt smitteniveau

160521 WEB Knivstik i Visborg 3, Per F P

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

Til forsiden

Til forsiden