LIGE NU:

Affaldsselskab vil bruge millioner fra opsparing på miljøet

Det nordjyske affaldsselskab AVV’s bestyrelse har besluttet, at en del af virksomhedens egenkapital investeres i tiltag, der styrker genbrugsmulighederne for plast-metal og papir-pap.

Det er en ordning, der gør, at det nordjyske affaldsselskab AVV med hovedsæde i Hjørring kan genanvende mere og bidrage positivt til verdensmål og klimamålsætninger.
Finansieringen sker ved at begrænse den opsparede egenkapital i virksomheden til en rimelig størrelse. De overskydende millioner bruges nu aktivt til gavn for borgerne og miljøet.

- Det har selvfølgelig ikke været gratis at iværksætte sådan en ordning, men vi er glade for, at vi har kunnet bruge af den opsparede egenkapital, i stedet for at sende en ny ekstraregning til borgerne, siger bestyrelsesformand Jørgen Bing fra Hjørring.
Desuden har AVV i den første tid også̊ finansieret en stor del af driftsomkostningerne til ordningen, da der skal nogle erfaringer til, før man kan sige, hvor de reelle omkostninger ender.

Eksempelvis skal de ansatte hos AVV flere gange ind til den enkelte bolig nu end tidligere, da der er flere spande, der skal tømmes.

 

- Vi tror på, at vi, ved at sortere mere ude hos borgerne, får en stor gevinst på sigt både for miljøet og for bundlinjen. Derfor er jeg ikke nervøs for, at vi i starten skal investere, også̊ selvom det lige nu er store beløb, vi taler om, siger direktør Steen Madsen fra AVV.

Om AVV