LIGE NU:

Arne Boelt: - Reformen er spiselig, men vi skal stadig spare i Hjørring

Det er spiseligt, det ser rimeligt ud, og der er kommet sikkerhed. Sådan lyder den umiddelbare melding fra Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) efter regeringen med dens støttepartier præsenterede en ny udligningsaftale.

Det er således ikke en nordjysk borgmester, der er klar til at lade champagnepropperne springe af begejstring over den nye aftale, for det er der fortsat ikke råd til i Hjørring - som stadig står over for at skulle spare.

- Vi skal stadig spare penge, det undgår vi ikke, vi skal stadig ud og kigge efter hjørnerne, men det her er spiseligt. Hjørring er kommet på den rigtige side af aftalen nu, og så er der ikke mindst skabt en sikkerhed for den kommunale økonomi, siger Arne Boelt.

Selv om begejstringen er forholdsvis afdæmpet fra borgmesteren, der ellers tidligere har været fremme og i kontante vendinger kritiseret også sin egen socialdemokratiske regering for ikke at skabe balance i Danmark, så er Arne Boelt nu tilsyneladende så tryg ved den økonomiske situation, at han ikke længere har planer om at droppe kampen om borgmesterkæden ved næste valg.

Arne Boelt var for bare tre måneder siden klar til at droppe kommunalpolitik, hvis ikke den udligningsreform, der var på vej, blev lettere at gennemskue.

I dag siger han, at det bestemt ikke var en tom trussel fra hans side om slet ikke at ville være borgmester i Hjørring, men der nu er skabt en sikkerhed fremadrettet økonomisk for kommunen.

- Dengang lå der en kæmperegning til Hjørring, den er nu minimeret, og der ligger noget fremadrettet, der er sikret Og den aftale er i hver fald bedre end udsigten for få måneder siden, siger Arne Boelt. 

Han tilføjer, at den nye udligninsreform er et udtryk for, at man fra politisk har anstrengt sig for at få en bedre balance i Danmark.

Og det er ifølge Arne Boelt ikke blot tilfredsstillende, men også nødvendigt.