LIGE NU:

Danmarks første anlæg til produktion af flydende natur- og biogas skal ligge på Hirtshals Havn

NXT Green Energy vil bygge Danmarks første anlæg til produktion af flydende natur- og biogas på Hirtshals Havn

Det dansk-norske selskab NXT Green Energy A/S vil investere et større trecifret millionbeløb i at bygge et af Skandinaviens største og Danmarks første anlæg til fremstilling af flydende natur- og biogas på Hirtshals Havn. 

Det er den stigende internationale efterspørgsel efter grønne brændsler til tung transpor, der er baggrunden byggeriet, der vil koste et tre-cifret millionbeløb, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.


quote Vi er i gang med at lave aftaler, der sikrer, at vi kan afsætte den flydende biogas, når vi om cirka to år kan levere den.

Jens Peter Lunden, adm. direktør og partner i NXT Green Energy

NXT Green Energy er skabt i et samarbejde mellem Fjordlines og den nordjyske energipioner Jens Peter Lunden.

- Danmark er langt fremme med anvendelse af biogas og har verdens mest grønne gasnet. Her ser vi i øjeblikket en ændring fra tidligere, hvor det var naturgas, der fortrinsvis blev anvendt til opvarmning af boliger, til nu at være industrien og transportsektoren, der efterspørger de grønne gasser. Det er baggrunden for, at vi hos NXT Green Energy planlægger at etablere et af Skandinaviens største anlæg til produktion af flydende bio- og naturgas. Her vil vi som den eneste producere direkte til slutbrugeren, og dermed tager vi første store skridt i opbygningen af den nødvendige danske infrastruktur, forklarer Jens Peter Lunden, der er administrerende direktør og partner i NXT Green Energy.

Stort potentiale

Jens Peter Lunden er en mangeårig pioner inden for vedvarende energi og er blandt andet manden bag en række danske vindmølleprojekter samt biogasproduktion flere steder i landet. Han er ikke et øjeblik i tvivl om, at potentialet er enormt inden for netop omstilling af den tunge landtransport.

- Flydende biogas er det eneste realistiske middel til at nå klimamålene for transportsektoren i Danmark og i EU. Det understreges i EU’s The Green Deal, og det har man indset i blandt andet Tyskland, hvor særligt langturslastbilerne nu er i fuld gang med at omstille fra diesel til flydende biogas. En omstilling af 10.000 lastbiler fra diesel til flydende biogas giver samme positive klimaresultat som elektrificering af 250.000 privatbiler, og derfor har flydende biogas en stor effekt på klimaregnskabet, siger han.

NXT Green Energy


Gas til skibe og biler

Det nye produktionsanlæg skal etableres på havneområdet i Hirtshals, hvor både skibe og landtransport kan serviceres med flydende biogas fra NXT Green Energy. 

 Jens Peter Lunden forventer at kunne tage første spadestik inden for et år.

- Vi er i gang med at lave aftaler, der sikrer, at vi kan afsætte den flydende biogas, når vi om cirka to år kan levere den. Anvendelsen vil både finde sted inden for skibs- og landtransport, forklarer Jens Peter Lunden.

- Samtidig arbejder vi på at etablere samarbejde med leverandører af grøn biogas, og det er ikke små mængder, der bliver behov for. Her forventer vi også, at både de nye politiske vinde og vores investering gør, at flere tør investere i produktion af biogas. Efterspørgslen vil utvivlsomt vokse eksplosivt i de kommende 5-10 år, siger han.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden