Danske feriehuse er populære i december - særligt tyskere er vilde med at holde jul i Danmark

Foto: Tommy Hald

Samtidig er der få svenskere, der vælger at fejre jul i Danmark.

De danske feriehuse er populære i julemåneden. Faktisk så populære, at det ser ud til, at udlejningen af feriehuse i december sætter ny rekord med 18 procent flere bookinger end sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Forklaringen skal blandt andet findes ved, at særligt tyskere vælger at leje en feriebolig i Danmark for at holde jul og fejre nytår.

Læs også Ny trend: Vi vil holde ferie med familien i store luksussommerhuse

- Det, der gør årets jul særligt god, er den gave, at juleaften og nytårsaften ligger helt perfekt i forhold til en ferie med indflytning i weekenden. Tyskerne elsker det trygge naturskønne Danmark, og for dem er dansk julehygge lig med hygge med hygge på, siger Lars Ramme Nielsen, som er chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

På stranden i Løkken var der første juledag også tyskere at spore i bybilledet.

- Vi synes, at det er spændende med havet og blæsten. Det har vi ikke derhjemme. Om sommeren rejser vi mod sol og varme, men om vinteren er det fint med koldt vejr, siger Patrick Rössler fra Freiburg.

'Hemmmelige gæster'

Men tyskerne kan faktisk være svære at få øje på i gadebilledet.

- Der er mange, der undervurderer, hvor mange tyskere, der egentlig er. I den her uge er der stort set ingen svenskere. Man ser dem ikke så meget i gadebilledet. De køber ind, går i naturen og hygger sig derhjemme, så de gør ikke så meget væsen af sig. Så på mange måder er det sådan lidt nogle ’hemmelige gæster’, siger Lars Ramme Nielsen.

  Foto: TV 2 Grafik

I 2011 var der i Danmark 9.885 udlejede feriehusuger i december. Og ifølge prognosen fra Danmarks Statistik vil det tal i år ende på 25.671 feriehusuger.

- Vi er rigtig glade for det. Det gør, at vores sæson bliver udvidet. I bund og grund er det rigtig godt for folk, der lever af turisterhvervet, at der er liv hele året rundt, siger administrerende direktør i feriehusudlejningsbureauet Sol og Strand, Per Dam.

01:41

Det vrimler med tyske turister i landsdelen, for flere og flere tyskere vælger at fejre jul eller nytår i et sommerhus ved Vesterhavet.

Luk video

 

Forsiden lige nu