- Et storbyfænomen! Har 'prepping' taget overhånd?
Flere er begyndt at 'preppe' for at være beredte på mulige krige og katestrofer i fremtiden. Spørger man en friluftsforretning i Taars, er prepper-panikken overdrevet.
De seneste dages prepper-panik i kølvandet på Beredskabsstyrelsens kriseråd har fyldt meget i medierne. Men i en friluftsbutik i Taars mærker de ingenting til hverken kriseråd eller panik.
- Vi har haft en enkelt kunde, der har spurgt på en vanddunk, men ellers har vi ikke mærket det. Som overhovedet ikke, lyder det fra Michael Sørensen, der er indehaver af friluftsbutikken Wolf Camper i Taars.
Indehaver maner til besindighed
I weekenden meldte flere butikker om udsolgte nødradioer og en eksplosiv stigning i salget af vanddunke og stormkøkkener. Men i Taars er hylderne stadig fyldte med tranqia-sæt.
- Vi har måske lidt en fornemmelse af, at det er et storbyfænomen, at man panikker lidt, siger Michael Sørensen.
Spørger man det erfarne friluftsmenneske Michael Sørensen, er der også meget lidt grund til at købe alt for stort ind til en eventuel krisesituation.
- Vi har alle en fryser derhjemme, som kan holde sig i lang tid. Vi har måske også en grill, der står ude på terrassen. Hvis vi står i en situation, hvor vi ikke har strøm, kan vi tænde op i grillen.
På gaden i Hjørring har et par turister fra Silkeborg også hørt om Beredskabsstyrelsens råd og de tomme hylder i butikkerne.
- Jeg synes, det er oppe i et plan hvor det slet ikke hører hjemme. Det gør ældre mennesker bange, lyder det fra Anni Brix, hvis veninde tilslutter sig med det samme:
- Vi bliver alt for bange. Det er måske okay med nogle ting, men jeg har det som Anni. Jeg gør mig ikke nogen forberedelser, siger Jytte Andersen.
Én ting, som indehaveren af Wolf Camper Michael Sørensen er enig med Beredskabsstyrelsen i, er, at det er en god ide at have vand eller lidt drikkevarer på lager i tilfælde af en nødsituation.