LIGE NU:

Far tiltalt for voldtægt af fire døtre: Det forklarede han på den første retsdag

Den 51-årige nægter sig skyldig, og fortalte i retten, at han aldrig har rørt sine døtre.

Fredag var første retsdag i sagen om en 51-årig mand, der blandt andet er tiltalt for igennem mange år at have voldtaget sine fire biologiske døtre. Voldtægt og seksuelle overgreb, som ifølge anklageskriftet skulle have fundet sted fra 1992 til 2013.

Fredag i Retten i Hjørring nægtede den 51-årige far fra Vendsyssel sig skyldig i alle anklager om seksuelle overgreb og voldtægt. Han forklarede, at han aldrig har rørt sine døtre seksuelt.

Dog erkendte han, at han tidligere har slået sine børn over fingrene og i enden.

- Jeg har tidligere været et røvhul og slået børnene, men aldrig med genstande, sagde den tiltalte fredag i retten.

Manden er samtidigt tiltalt for grov vold og mishandling gennem 18 år af sin tidligere samlever. Han er tiltalt for at slå og sparke hende, blandt andet mens hun var gravid. Her erkender han at have slået hende, men han nægter, at der har været tale om mishandling. Han mener kun, at der har været tale om simpel vold.

Det kom fredag frem i retten, at der i hjemmet nærmest dagligt var vold og druk. Den 51-årige kalder sig selv alkoholiker, og fortæller at han ofte har været påvirket af stoffer. Han fortalte også at de to mødre til hans børn også begge drak ofte.

Har boet på mange forskellige adresser

Den 51-årige har tidligere boet på adskillelige adresse i Horsens-området, mens han har haft 11 adresser i Nordjylland.

Han forklarede fredag, at familien flyttede til Nordjylland for at få ro på og komme væk.

I Retten kom det også frem, at det ikke er første gang, at manden er indblandet i sager om seksuelle overgreb. Han har tidligere været anklaget for overgreb. Disse sager havde dog, ifølge manden selv, ikke noget på sig.

Anklagerne fik dog den betydning, at han ikke selv puttede børnene – det foregik altid sammen med hans kone. Derudover fortalte han, at han på grund af de tidligere anklager mod ham, heller aldrig badede børnene.

Der er i alt sat seks retsdage af i sagen. Der forventes at falde dom i begyndelsen af april.