LIGE NU:

Fjord Line opgraderer med ny færge

Turen til Norge kommer til at tage ligeså lang tid, til gengæld er der opgraderet på komfort og miljøpåvirkning.

En ny færge er på vej til Hirtshals. Det er Fjord Lines nye katamaranfærge, som er blevet færdig på værftet i Filippinerne. Færgen, der får navnet Fjord FSTR, kommer til at tage over for den nuværende Fjord Cat.

– Vi glæder os rigtig meget til at tage imod skibet og er selvfølgelig utrolig spændte på, hvad vores gæster vil synes om katamaranen, siger Rickard Ternblom, der er koncernchef i Fjord Line.

Den nye katamaran kommer til at sejle til Norge på 2 timer og 15 minutter. Det er den samme tid, det tager med den nuværende færge. Til gengæld er der blevet opgraderet på andre punkter.

– Om bord kan gæsterne vælge mellem tre forskellige serveringssteder, børnene har fået eget legeområde og taxfree-butikken er næsten dobbelt så stor, som den gæsterne kender fra Fjord Cat, siger Rickard Ternblom.

Mindre CO2-udslip

Fjord FSTR har plads til 1.200 gæster, hvilket er dobbelt så mange som på Fjord Cat, og skibet er udstyret med to bildæk, som kan rumme 404 biler. Derudover vil der være 16 ladestationer til elbiler ombord.

– Skibet er bygget med flere innovative funktioner og ved hjælp af et ride kontrolsystem, forbedres både sejlfærdigheder og gæsternes komfort om bord. Katamaranen er også udstyret med en ny og optimeret skrogform, som minimerer brændstofforbruget og bølgerne, når skibet sejler over Skagerrak mellem Danmark og Norge, siger Rickard Ternblom.

Det forventes at den nye katamaran kommer til udlede 32 procent mindre CO2 per passagerkilometer, når man sammenligner med den nuværende færge.

Når sæsonen starter i Hirtshals 3. april, er det Fjord Cat, som sørger for, at Fjord Lines gæster kommer frem og tilbage mellem Danmark og Norge. Først senere på sæsonen tager Fjord FSTR over.