Seneste nyt:

Fodboldhold kæmper for at bevare udvist holdkammerat

Abdullah Alsalloum og hans mor har fået besked om at vende tilbage til Syrien, som de for fem år siden flygtede fra. I dag demonstrerede flere hundrede borgere mod hjemsendelser til Syrien i Hjørring – heriblandt Abdullahs holdkammerater fra hans fodboldklub i Tornby.

Iført sorte trøjer med påskriften ”Vi kæmper for Abdullah” var adskillige af Abdullah Alsalloums holdkammerater fra hans fodboldklub i Tornby, lørdag formiddag dukket op til en demonstration i Hjørring mod hjemsendelser af syriske flygtninge.

- Det er vigtigt at vise, at vi bakker Abdullah og hans familie op i denne sag. Og kræver det, at man skal møde op til en demonstration, så synes jeg også, man skal gøre det, siger Kasper Bang, der er Abdullah Alsalloums fodboldtræner.

Abdullah og hans mor fik i begyndelsen af maj besked på at rejse tilbage til Syrien. Et land de flygtede fra for fem år siden, efter Abdullahs far blev slået ihjel, da han kæmpede mod Assad-styret.

I dag går Abdullah i 9. klasse og er optaget på STX i Hjørring. Men det er ikke sikkert, han når at starte der, for han og hans mor har nemlig fået besked på at forlade landet inden den 6. juni.

- Da jeg rejste ud af Syrien var jeg en lille dreng. Hvis jeg vender tilbage dertil, skal jeg igen lære en ny kultur, for jeg kender ikke noget til det. Jeg føler Danmark er mit land – ikke Syrien, siger 17-årige Abdullah Alsalloum, der også selv var med til demonstrationen i Hjørring.

Demonstration giver håb

Det var SF i Hjørring, der stod bag demonstrationen, men der var også taler fra såvel folketingsmedlem for Enhedslisten, Peder Hvelplund og forhenværende minister for udviklingsbistand, Christian Friis Bach (RV).

- Regeringen har varslet at hjemsende en række herboende syrere, som ellers var tilbudt ophold af humanitære årsager. Den mener, at dele af Syrien kan kategoriseres som sikkert, selvom alle mulige eksperter over hele verden siger, at det er det ikke, siger Jørgen Bing, der er medarrangør af demonstrationen og byrådsmedlem for SF i Hjørring Kommune.

Demonstrationen blev af arrangørerne kaldt en mangfoldighedsdemonstration og var ikke møntet på hjemsendelsen af en konkret syrer, selvom det ifølge Jørgen Bing har været med til at forstærke lysten til at demonstrere, at også familier i Hjørring og omegn står til at blive sendt tilbage til det krigshærgede land.

- Vi bliver selvfølgelig meget påvirket af, at det også er nogle af vores egne syrere her i Hjørring. Det var nok også med til at akkumulere en vilje til at gøre noget. Vi kan jo ligefrem sætte navne på nogle af dem – for eksempel Abdullah, siger Jørgen Bing.

Et par hundrede demonstranter deltog ved demonstrationen i Hjørringn og det gjorde indtryk på Abdullah Alsalloum at se så mange bakke op om ham.

- Det betyder rigtig meget. Jeg har mistet rigtig meget håb, men det her giver mig håbet tilbage, når jeg ser så mange mennesker stå ved siden af mig, slutter han.