LIGE NU:

Fortuna styrker talentudvikling: Tidligere ungdomslandstræner skal skabe fremtidens ligaprofiler

Fortuna Hjørring ansætter tidligere svensk ungdomslandstræner som leder af klubbens akademi. Målet er at udvikle talenter til fremtidige førsteholdsspillere.

Det nordjyske flagskib inden for kvindefodbold, Fortuna Hjørring, styrker klubbens talentudvikling. Det sker med ansættelsen af en ny leder for Fortuna Hjørrings fodboldakademi, Dana Cup Academy.

Fortuna Hjørring har ansat svenske Elena Sadiku som daglig leder af akademiet. Den 27-årige svensker har senest været ansat som landstræner for de svenske U16- og U18-landshold på kvindesiden.

- Jeg er glad for at være på et sted, hvor man i den grad satser på udvikling af helt unge fodboldspillere, ligesom det betyder meget at være i kontakt med spillerne i elitetruppen, spillere på topplan, selvom de stadig er meget unge, siger Elena Sadiku, som også skal assistere cheftræner Niclas Hougaard, der står i spidsen for Fortunas elitehold.

- Piger skal have samme muligheder som drenge

Op mod 20 unge fodboldspillere er i øjeblikket tilknyttet Dana Cup Academy, og Dana Cups direktør Jette Andersen glæder sig over, at man med tilgangen af Elena Sadiku kan styrke talentudviklingen i dansk kvindefodbold.

- For os betyder Elena rigtig meget. Hun er et led i bestræbelserne på, at vi lever op til vores store ønske om, at pigerne på fodboldfronten skal have samme mulighed som drengene, siger Jette Andersen.

Elena Sadiku har selv spillet fodbold på eliteplan i Sverige og har repræsenteret det svenske U19-landshold, men hun måtte indstille sin spillerkarriere som 24-årig efter flere alvorlige knæskader.