Seneste nyt:

Frederik er 13 år, folkeskoleelev og museumsdirektør

13-årige Frederik Larsen er helt som alle andre på sin alder og så alligevel ikke.

To gange om ugen spiller 13-årige Frederik Larsen fodbold ligesom mange af sine jævnaldrende klassekammerater, men alligevel er han ikke helt som de andre.

Frederik Larsens drengeværelse er nemlig ikke fyldt med forskellige spilkonsoller og brætspil, men derimod navneskilte fra gamle fiskerbåde, redningskranse og lanterner.

Drengeværelset hjemme i Hirtshals er nemlig også Frederik Larsens eget museum – Det Maritime Museum.

Fiskerblod i årerne

Museet har eksisteret siden oktober, hvor Frederik Larsen oprettede en Facebook-side for Det Maritime Museum. Som gæst skal man blot skrive en besked til Frederik Larsen, og så er det muligt at få en rundvisning på museet og en kort historie om alle genstandene.

- Jeg synes, at det er nogle megafede ting, man kan få, også når de er sådan lidt slidte i det, så man kan se, at det bare er fedt, og der er ikke andre. Der er kun lavet en ting af det, det er det, jeg synes er fedt, der er bare én ting, og det har jeg, så er der ikke andre, der har noget, der ligner det, siger Frederik Larsen.

Den unge museumsdirektør har samlet på maritime objekter i et par år. Interessen kommer fra bedstefarens familie, hvor mange ernærede sig som fiskere, og da bedstefarens bror døde fik Frederik Larsen et navneskilt fra hans gamle båd, og det startede rejsen mod at blive museumsdirektør.

- Jeg synes da, at det er sjovt, at man har sit eget museum, man kan gå og støve lidt af og kigge lidt på det og tænke: Det er jo en selv, der har det her. Det er jo vildt nok at tænke på, siger Frederik Larsen.

Se indslag med den unge museumsdirektør:

Drømmer om store lokaler

Museumsgenstandene får han fra nær og fjern via sin Facebook-gruppe, hvor folk skriver, hvis de har nogle gamle maritime genstande. Senest har Frederik Larsen fået en gammel skibsmotor, som nu skal gøres i stand, men selv når den er pudset og færdig, så er der ikke plads på drengeværelset til flere ting.

- Hvis der bliver ved med at komme så meget her, så tror jeg altså, at det bliver lidt træls at være herinde, så derfor var min plan lidt, at jeg ville have nogle lokaler, måske nede på havnen, siger Frederik Larsen.

Museet er dog ikke det eneste den unge museumsdirektør har planer for. Han håber nemlig også at navneskiltet fra hans eget skib en dag kan hænge i museet.

- Min drøm er at blive er erhvervsfisker, jeg vil gerne have mit eget skib en gang og så have det her museum ved siden af, siger Frederik Larsen.


steem korsgaard

Boligejere føler sig straffet og til grin for at have sparet på varmen

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

steem korsgaard

Boligejere føler sig straffet og til grin for at have sparet på varmen

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

Til forsiden

Til forsiden