Fysioterapi gik for vidt: Terapeut tiltalt for sexkrænkelser

Fysioterapi kan ikke lade sig gøre uden fysiske berøringer, men nu er en mandlig fysioterapeut fra Vendsyssel tiltalt for i flere tilfælde at være gået langt over grænsen. Sagen kan koste ham retten til at arbejde som fysioterapeut.

Sagen kommer efter planen for Retten i Hjørring torsdag, hvor manden bliver tiltalt for krænkelser tilbage i 2019 og to andre episoder i 2022.

Forholdene i 2019 handler om, at fysioterapeuten under et behandlingsforløb fra august til midt i december flere gange krænkede en kvindelig patient.

Massage på kønsorganer

Det fremgår af sagens oplysninger, at manden er tiltalt for at have berørt kvindens bryster og for at have presset sit erigerede lem mod hendes hoved og hænder, når hun lå på briksen.

Politiet mener også, at manden har ført sin hånd mellem kvindens baller og stimuleret hendes kønsorganer under behandlingen.

De to forhold fra 2022 foregik ifølge anklagerne 11. og 12. januar. I det ene tilfælde er fysioterapeuten tiltalt for at have aet kvinden hen over bagdelen og for at have ført sin hånd ind mellem kvindens ben. I den forbindelse gned han kvinden på kønslæber og klitoris, mens han med den anden hånd masserede hendes lår, fremgår det af anklageskriftet.

I det andet tilfældet er manden tiltalt for at have taget den kvindelige patient på brysterne.

Risikerer jobbet

Det fremgår ikke før sagens start, hvad den 49-årige mandlige fysioterapeut siger til anklagerne, som kan koste ham jobbet, hvis han bliver dømt. I hvert fald vil sagens anklager gå efter at få ham fradømt retten til at arbejde som fysioterapeut i en periode, hvis retten finder ham skyldig i krænkelserne.


Seneste nyt

fra Nordjylland