LIGE NU:

Endnu et mislykket forsøg: Nu graves der igen foran grundstødt trawler

Et nyt forsøg på at trække den grundstødte hollandske bomtrawler fri er mislykkedes.

Siden mandag aften har den hollandske bomtrawler UK172 ligget fastkilet i havbunden ud for Nørre Lyngby Strand. I en uge har de seks hollandske besætningsmedlemmer altså nu været strandet i nordjysk farvand.

Håbet var ellers at trawleren kunne have været trukket fri søndag, men vind og vejr satte en stopper for forsøget.

Se indslag fra mandagens arbejde med at trække den hollandske bomtrawler fri:

 

Mandag bliver der så endnu en gang gjort et forsøg på at få hollænderne fri.

 
 
Foto: Jeppe Hostrup

Fra tidlig morgen har en sandsuger været i gang med at grave en rende ind til det grundstødte skib, og klokken 12.30 ryddede Nordjyllands Politi stranden for de mange nysgerrige tilskuere, for at to slæbebåde kunne gøre endnu et forsøg på at trække det store hollandske fiskefartøj fri.

Men efter en times tovtrækkeri måtte slæbebådene endnu engang give fortabt - og sandsugeren gik igen i gang med at flytte mere sand væk fra havbunden.

Langt fra første forsøg

Allerede tirsdag ankom de første slæbebåde til den hollandske bomtrawler, men den gang var vejr og vind en for stor modstander til at redningsaktionen kunne effektueres. Onsdag var det vante nordjyske blæsevejr tilbage, der endnu en gang gjorde det umuligt at få trukket hollænderne fri.

Torsdag forsøgte hollænderne selv med en farlig aktion, der heller ikke fik bomtrawleren fri fra sandet.

Fredag eftermiddag fjernede Nordjyllands Politi bilister og nysgerrige gående, der havde forsamlet sig på stranden i Nørre Lyngby, for at sikre sig, at ingen ville komme til skade, i endnu et forsøg på at trække bomtrawleren fri – dog uden held.

Hollænderne fik dog hjælp fra egne rækker, da en sandsuger fra Holland lørdag ankom til Nørre Lyngby for at suge en rende til bomtrawleren, som den kan slæbes væk gennem.

Søndag var der også stimlet rigtig mange mennesker sammen for at følge bjærgningsarbejdet, og også der valgte politiet - af sikkerhedsmæssige grunde - at rydde stranden, da man forsøgte at trække skibet fri – endnu en gang uden held.

Syvende dag er måske lykkens dag

Den hollandske sandsuger er, efter det mislykkede forsøg mandag formiddag, endnu en gang gået i gang med at suge sand til en sejlrende for den hollandske bomtrawler, så der ved højvande kan gøres endnu et forsøg på at få hollænderne hjem igen.

 
 
Foto: Brian Daugaard

Nordjyllands Politi har afspærret området ved Nørre Lyngby Strand, hvor den hollandske bomtrawler ligger, så folkene, der arbejder med at få skibet fri, kan få ro til det arbejde.